Google konum hizmetleri bisikletçiyi suçlu çıkardı - Haberler - indir.com

Google konum hizmetleri bisikletçiyi suçlu çıkardı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-10 18:31:02
Editör : Muhammed Kaya
Kategori : Etkinlik

Bisikletini takip etmek için bir fitness uygulaması kullanan Florida'lı bir adam, polis yakındaki cihazlardan veri toplamak için bir uygulama (geofence) kullanınca hırsızlık bir şüphelisi olarak bulundu. Zachary McCoy  hırsızlığın meydana geldiği evde bulunmamıştı, ancak RunKeeper uygulaması için konum ayarlarını açık bırakarak, farkında olmadan onu suç mahalline yerleştiren Google'a nerede olduğu hakkında bilgi verdi.

McCoy, hırsızlık olduğu iddia edilen suç mahallinden - mahalledeki olağan yolunun bir parçası olarak - üç kez geçtiği için şüpheli olarak kabul edildi. NBC News, Google’ın yasal soruşturma ekibinin Ocak ayında McCoy ile temasa geçerek Gainesville polisinin Google hesabından bilgi istediğini bildirdi.

AnTuTu uygulamaları Google Play mağazasından kaldırıldıAnTuTu uygulamaları Google Play mağazasından kaldırıldı

Sonunda suçsuz olduğu anlaşıldı, ancak polisin aradığı veriyi tam olarak anlaması için bir avukat tutması gerekti.

Geofence varantları için kolluk talepleri son birkaç yılda ciddi bir şekilde arttı, 2017'den 2018'e yüzde 1500 ve 2018-2019 arasında yüzde 500 arttı. Geçtiğimiz ay Google, Ağustos ayından itibaren Android uygulamalarının arka planda konum izleyebileceği yeni kısıtlamalar getirdiğini ve arka plan erişimi isteyen tüm yeni Google Play uygulamalarının Ağustos ayında başlayacağını duyurdu.

Google, haber ile ilgili henüz bir yorum yapmadı.


İlgili uygulamalar
Google Haritalar artık restoranlardaki popüler yemekleri de gösterecek!Google Haritalar artık restoranlardaki popüler yemekleri de gösterecek!

PAYLAŞ