Google kolluk birimlerine para karşılığı veri satacak! - Haberler - indir.com

Google kolluk birimlerine para karşılığı veri satacak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-30 00:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Ülkelerin kolluk birimleri sene içerisinde birçok teknoloji devinden veri tabanına erişim izni istiyor. Pek çok ülkeden bu taleple karşılan Google ise artık veriler karşısında belirli bir ücret isteyeceğini açıklayan veri talebi fiyat tablosu yayınladı!

Ülkelerin kolluk kuvvetleri ve güvenlik birimlerinin teknoloji şirketlerinden veri erişimi istemesi alışkın olduğumuz bir durum. Bu talepleri kabul edip etmemek ise çoğu zaman şirketlerin şirketlerin kontrolünde oluyor. İnternet teknolojilerinde pek çok alanda sektörün lideri olan Google’dan istenen veri talepleri ise şirketin buna önemli bir kaynak ayırmasına sebep oluyor. Yıllardır yoğun taleplerle karşılaşan Google ise artık sağladığı veri kaynağının karşılığını isteme kararı aldı.

Google CEO'su Sundar Pichai, yapay zekanın tehlikeleri hakkında uyarıyorGoogle CEO'su Sundar Pichai, yapay zekanın tehlikeleri hakkında uyarıyor

Google veri talepleri için fiyat tablosu yayınladı!

Google 5 dolardan insan verileri satın alıyor

Tabloyu incelediğimizde Google’ın temel olarak kullanıcı verileri için 45 dolar istediğini görüyoruz. Bu şirketin belirlemiş olduğu en düşük rakam. Bazı yöntemlerin uygulanması yönünde taleplerin karşılığı ise 60 dolar olarak belirlenmiş ve rakam istenen verilerin yoğunluğuna göre 150 dolardan 245 dolara kadar çıkabiliyor.

Geçtiğimiz yılın ilk yarısında global olarak 75000’ne yakın veri talebi aldığını açıklayan Google, yıl genelinde tahmini en düşük 150 bin civarında veri talebiyle karşılaşıyor. Tabi bu verilerin bir ücrete tabi tutulması da Google için ciddi bir gelir kapısı aralıyor.

Ancak Google’ın gün itibariyle yayınlamış olduğu fiyat tablosusun sadece Amerika Birleşik Devletleri için mi olduğu yoksa tüm ülkeleri mi kapsadığı henüz bilinmiyor. Google’ın böyle bir adım atmış olmasının yakın zamanda diğer teknoloji devleri ve internet sitelerini de harekete geçebilme ihtimali var. Kullanıcı verilerinin para karşılığı kolluk kuvvetlerine kaç şirket tarafından satılacağını ilerleyen dönemlerde göreceğiz.


Google, Apple’ın özel tarayıcısı Safari’de 5 güvenlik açığı buldu!Google, Apple’ın özel tarayıcısı Safari’de 5 güvenlik açığı buldu!
Google I/O 2020 ne zaman başlayacak?Google I/O 2020 ne zaman başlayacak?

PAYLAŞ