Google Keşfet için YouTube videolarını öne çıkaracak

Google Keşfet için YouTube videolarını öne çıkaracak "Kısa videolar" özelliği yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-01 17:01:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Arama motoru devi Google’ın sahip olduğu Google Keşfet, artık YouTube içeriklerini “Kısa Videolar” adı altında göstermeye başlayacak. Ağustos ayında Google Keşfet web sayfalarına, normal videolara ve AMP tabana sahip web hikayelerine dahil olmak için “kısa videolar” göstermeye başladı. Aradan geçen bu zaman ile beraber bu özellik önümüzdeki ay beta olarak ABD’de kullanıma sunulmaya hazırlanıyor. Yeni formata göre kartların sol üst köşesinde YouTube oynatma logosu yer alırken, aşağıda video başlığı ve YouTube logosu bulunuyor. Dokunduğunuzda ise YouTube uygulamasını ve beğenebileceğiniz yorumları görmeniz mümkün oluyor. Ayrıca paylaşabileceğiniz rapor yada geri bildirim gönderebileceğiniz yeni bir ekran oynatıcısı da bulunuyor.

YouTube Shorts, dikkat çekiyor

Bu sene içinde YouTube için yayımlanacak özellikler açıklandıBu sene içinde YouTube için yayımlanacak özellikler açıklandı

Diğer yandan tek kontrolün oynatma ve duraklatma olduğu bir arama çubuğu da bulunuyor. Yeni bir “kısa videoya” atlamak için yukarı, geri dönmek için ise aşağı kaydırmak yeterli oluyor. 15 saniyeye kadar uzunluğa sahip olan YouTube Shorts şuan için Hindistan bölgesinde aktif durumda. Shorts ayrıca kamera kullanılarak oluşturulabiliyor ve YouTube uygulamasının alt çubuğundaki Oluştur menüsünden erişilen yeni “kısa biçimli video oluşturma aracı” sayesinde kayıt esnasında müzik seçimi, hız ayarlama yada eller serbest modunda çekim için geri sayım aracı da bulunuyor.

Google tarafından yapılan açıklamalara göre YouTube Shorts’un şuan dünya genelinde 3.5 milyardan daha fazla günlük görüntüleme aldığı ifade ediliyor. Bakalım bu özellik tüm kullanıcılara sunulduğunda istatistikler ne seviyede olacak göreceğiz.


YouTube alkış özelliğinin testlerine başladıYouTube alkış özelliğinin testlerine başladı
YouTube, Android cihazlarda 4K video açabilecekYouTube, Android cihazlarda 4K video açabilecek

PAYLAŞ