Google, Keşfet arayüzünü mobil kullanıcılara ulaştırıyor - Haberler - indir.com

Google, Keşfet arayüzünü mobil kullanıcılara ulaştırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-30 12:40:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Google, Keşfet adını verdiği yeni arama sayfasını geçtiğimiz ay 20. kuruluş yıldönümü çerçevesinde duyurdu. Google bu yeni akışını ABD'de kullanıcıları ile buluşturmaya başladı.

Google, Keşfet arayüzünü mobil kullanıcılara ulaştırıyor

Bu yeni arayüz ile birlikte mobil cihaz kullanıcıları Google.com sayfasındaki arama kutusunun altında bazı bilgi kartları yerleştiriliyor. Söz konusu olan bu kartlar içerisinde büyük ilgi gören veya son dönemlerde popüler olan haberleri gösteriyor. Ancak spor müsabakalarının sonuçlarını ve hava durumu bu kartlar üzerinden görmek mümkün olabilecek. Kartların içerisinde bulunan bu içerik, kullanıcıların ilgi alanlarına ve arama geçmişlerine göre değişkenlik gösterebilir.

iPhone Xs Max ve Google Pixel 3 XL Kamera KarşılaştırmasıiPhone Xs Max ve Google Pixel 3 XL Kamera Karşılaştırması

Yeni arayüz ile birlikte dünyanın en fazla trafiği olan web sayfası için hatırı sayılır bir değişiklik olduğunu söylemek doğru olacaktır. Merkezinde yine arama kutusu bulunan sayfada, uzun süre boyunca sade bir tasarımla hizmet verdi. Keşfet arayüzü ile Google'ın bilgiyi öne çıkarmasına dair davranış değişikliği de daha net bir şekilde gözlemlenebiliyor. İnsanların istediği bilgiyi onlar aramadan tahmin edip karşımıza çıkarmayı hedefleyen Google, bunun için yeni arayüzden yararlanmayı planlıyor.  Google Chrome'un mobil versiyonunda yeni sekmeye tıkladığında da benzer şekilde makaleler ve bilgiler gösterilecek.

Google Keşfet arayüzünü ne zaman yayınlayacağı konusuna gelirsek, arayüze hem iOS hem de Android platformunda Safari ve Chrome gibi mobil tarayıcılar üzerinden erişebilir. Ancak ilk etapta bu erişimi Sadece ABD'deki kullanıcılara sağlayabilecek. Uluslararası dağıtım için ise henüz bir tarih açıklanmadı. İlerleyen zamanlarda Google'ın bu arayüzü ile ilgili daha fazla detayı sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.


Google'dan elektrik araç sahiplerine büyük kolaylık geliyor!Google'dan elektrik araç sahiplerine büyük kolaylık geliyor!
Google, Uber ve Facebook Gibi 5 Şirketin Karanlık YüzleriGoogle, Uber ve Facebook Gibi 5 Şirketin Karanlık Yüzleri
Google Haritalar iOS uygulaması, tahmini varışı paylaşabilecekGoogle Haritalar iOS uygulaması, tahmini varışı paylaşabilecek

PAYLAŞ