Google kendi çalışanlarını gizli gizli gözetliyor mu? - Haberler - indir.com

Google kendi çalışanlarını gizli gizli gözetliyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-25 21:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

İnternet dünyasının liderlerinden biri olarak varlığına devam eden Google, takipçilerin dikkatini çekecek olan oldukça ciddi bir konu ile karşımıza çıkıyor. Şöyle ki şirket hakkında ortaya atılan iddialara göre Google, şirket çalışanlarını gizlice takip ediyor. Şöyle ki Bloomberg News tarafından ortaya atılan iddialara göre Google, şirket bünyesinde çalışan işçilerini gözetlemek üzere Google Chrome eklentisini hazırlamıştır. Konu ile ilgili ortaya atılan iddiaların içeriklerine baktığımızda şirket bu eklentileri kullanarak şirkette çalışanların takvim planlamalarını takip ediyor ve hatta özellikle de 100'den fazla kişinin bir araya geleceği eklentileri takip ediyor. Lider isim Google'ın bu şekilde bir iddia ile gündeme geliyor olması hayal kırıklığı olarak değerlendiriliyor. 

Şirkette çalışan herhangi bir çalışan tarafından hazırlanan en az 100 kişinin dahil olacağı etkinlik kapsamında davetiye gönderilirse devreye girecek olan bu eklenti, konu ile ilgili şirkete detaylı bilgiler göndererek şirketi bu konu hakkında bilgilendirecek. Bu sistem sayesinde şirketin, olası bir protesto ve sendika örgütlenmelerini itinayla takip ettikleri söyleniyor. İddialar arasında, Google'ın üst düzey yetkilileri tarafından hazırlatıldığı dile getirilen bu etik olmayan Google Chrome eklentisi, genel olarak çalışan kullanıcıların tüm hareketlerini takip etme özelliğine sahip olduğu bilgisi de yer alıyor. Yetkililer tarafından hazırlanan bu eklentinin silinmesi de yasak olup, sürecin çok derinlerine inildiği de dile getiriliyor. 

Ünlülerin soruları yanıtladığı Google Cameos Android'e geldiÜnlülerin soruları yanıtladığı Google Cameos Android'e geldi

Google yapılan bu iddiaları kabul etmiyor

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google hakkında yapılan iddialar şirket tarafından kabul edilmiyor. Şöyle ki şirket açık bir şekilde hakkında yapılan bu iddiaları reddediyor fakat bu eklentinin varlığını da inkar etmiyor. Yani şöyle ki yetkili kişiler tarafından gerçekten hazırlanan ve her Google çalışanın sistemine yüklenen bu Chrome eklentisi mevcuttur. Fakat bu eklentinin çalışanlara bir hatırlatıcı sistem olduğu dile getiriliyor. Söz konusu bu sistem kişilerin ve çok sayıda çalışanın kullanmış oldukları takvimlere herhangi bir toplantı eklemeden önce bir kez daha kontrol etmeleri gerektiğini düşünüyor. Çalışanların kullandığı bu sistem ile takvim spamlarının önüne geçmek için tasarlandığı dile getirilen bu eklenti, özellikle de Google çalışanları başta olmak üzere Çin'in de dahil olduğu birçok sorun ile ilişkili olarak çok fazla etki yaratıyor ve yanlış anlaşılmaların meydana gelmesine sebep oluyor. 

 

 


Spotify, abonelerine ücretsiz Google Home Mini dağıtıyorSpotify, abonelerine ücretsiz Google Home Mini dağıtıyor
Google telefon bağımlılığına engel olmak için 5 yeni uygulama yayınladıGoogle telefon bağımlılığına engel olmak için 5 yeni uygulama yayınladı
Google Mesajlar hatırlatıcı özelliği ile dikkat çekiyorGoogle Mesajlar hatırlatıcı özelliği ile dikkat çekiyor

PAYLAŞ