Google, kendi banka kartını çıkarmak için hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Google, kendi banka kartını çıkarmak için hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-21 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bir süredir sızıntıları ve hakkında söylentileri olan Google’ın fiziksel Google Pay banka kartı detayları ortaya çıktı. Şirketin çıkartmayı planlamış olduğu fiziksel banka kartı ile pazarda yer alan Apple Card’a rakip olmayı hedefliyor. Google’ın bir süredir konuşulan fiziksel banka kartı planları ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu söz konusu planlar iki ayrı kanal tarafından sızdırılırken, bir yandan ise doğrulanmış oldu. Kaynaklardan ilki ortaya çıkan bu fiziksel banka kart tasarımlarını ve ugulamada sanal olarak gözüken ekran görüntülerini gösteriyor. İkinci doğrulama kaynağı ise Google’ın internet tarayıcısı olan Chrome’un otomatik form doldurma özelliğinin kod satırlarında #autofill-enable-google-issued-card ibaresi ile doğrulanmış oldu.

Google’dan fiziksel banka kartları geliyor

Apple Card ne amaçla üretildi?Apple Card ne amaçla üretildi?

Pazarda bildiğiniz üzere Apple cephesinden Apple Card ürünleri piyasaya sunulmuştu. Apple şirketi Goldman Sachd ile ortaklık gerçekleştirmiş ve bir uzman bir banka ile iş birliğine gidilmişti. Buradaki önemli noktalardan birisi ise Google ve Apple gibi şirketlerin bankalaşmak yerine bankalar ile anlaşma noktalarına giderek ödeme alanı gibi durumlarda müşterilerine hizmet verme trendi ortaya çıkmaya başladı. Bu noktada Google’ın da Apple gibi benzer bir yol izleyeceği kesinleşmiş oldu. Ancak Google, burada Apple gibi sadece bir banka ile değil farklı bankalar ile yola çıkmayı hedefliyor. İlk ortaklar arasında ise Citi Bank ve Stanford Federal Credit Union gibi isimlerin adı geçmeye başladı.

Gelen ilk kart tasarımlarında banka logolarının yer aldığı gözüküyor. Fiziksel kartın tasarımı dikey olarak yapılırken bu noktada ortaklık yapılan banka sayısının artması bekleniyor. Banka kartı, Google Pay ile entegre çalışacak ve kullanıcılar Google Pay uygulamasına benzer olarak bir ekran üzerinden kart takibi yapabilecekler. Ayrıca uygulama üzerinde fiziksel alışverişlerin detayları gözükebilecek. Ekran görüntüsünde ise Nike mağazasında yapılmış bir alışveriş detayları Google Haritalar gibi servisler ile oldukça detaylandırıldığı gözüküyor.

Google Pay uygulamasında yer alan Google banka kartının sanal halinde ise sağ alt köşede Visa ibaresi yer alıyor. Apple Card tarafında ise köşede Mastercard ibaresi yer alıyordu. Google’ın söz konusu bu fiziksel kartlarını ilk etapda ABD için pazara sunacağı ve 2020 bitmeden dağıtımın başlaması bekleniyor.


Facebook'un kripto para pirimi Libra kan kaybediyor; Visa, Mastercard ve eBay projesinden ayrıldıFacebook'un kripto para pirimi Libra kan kaybediyor; Visa, Mastercard ve eBay projesinden ayrıldı
SmartDiagnosis CardiVu göz bebeğinden nabız ölçebiliyorSmartDiagnosis CardiVu göz bebeğinden nabız ölçebiliyor

PAYLAŞ