Google Keep'le hafızanızı taze tutmanın 8 yolu - Haberler - indir.com

Google Keep'le hafızanızı taze tutmanın 8 yolu

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-04 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Kullanıcılara yepyeni bir not tutma deneyimi sunmayı hedefleyen Google Keep nedir ve nasıl kullanılır gibi soruların cevabını bu içeriğimizde sizlere vermeye çalışacağız. Google’un sahip olduğu not etme uygulaması Google Keep uygulamasını en etkili ve işlevsel bir şekilde nasıl kullanabilirsiniz bunlardan bahsedeceğiz. Akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile beraber kullanıcılar en önemli anlarda kısa notlarını almak için akıllı telefonlarını tercih ediyorlar. Her akıllı telefonun zaten içerisinde dahili bir not uygulaması yer alsa da, temel özelliklerin dışında bir işlevsellik sunmuyorlar. Ancak Google Keep uygulaması ile not tutma noktasında birçok işlevsel yenilik ve özellik ile beraber iyi bir deneyim sunmuş oluyor. Google Keep ile notlarınıza her yerden ulaşma şansınız da bulunuyor.

Google hesabınız ile oturum açabileceğiniz Google Keep, tüm cihazlarda kullanılabilir oluyor ve eklemiş olduğunuz not diğer cihazlar için de senkronize oluyor. Chrome eklentisi ile Google Keep uygulamasını bilgisayarınız üzerinden de kullanabilirsiniz.

Sahte Google Chrome güncellemeleri kullancıları tuzağa düşürüyorSahte Google Chrome güncellemeleri kullancıları tuzağa düşürüyor

Google Keep uygulamasının 8 püf noktası

Sesli not kaydedin

Aklınıza gelen ve hemen kaydetmeniz gereken bir içeriği, yazarak yorulmadan hızlı bir şekilde sesli not olarak kaydedebilirsiniz. Google Keep mobil uygulaması kullanıyorsanız, kolay bir şekilde sesli notlarınızı kaydedebilirsiniz. Bunun için Google Keep mobil uygulamasını açarak sağ alt köşede yer alan mikrofon simgesine dokunmak ve istediğiniz uzunlukta ses kaydını gerçekleştirebilirsiniz.

Fotoğraflarınızı yazıya dönüştürün

  • Google Keep mobil uygulamasını açın.
  • Yeni bir not açın.
  • Artı şeklindeki ekle butonuna dokunun.
  • Yazıya çevireceğiniz fotoğrafı çekin veya galerinizden bir görsel aktarın.
  • Notlardan fotoğrafınızı seçin.
  • Sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun.
  • “Resimdeki metni yakala” seçeneğine basın.
  • Görseldeki metin, yazılı bir şekilde notlarına dahil olacaktır.
  • İstediğiniz başlığı ekleyebilir ve metin üzerinde düzenlemeler gerçekleştirebilirsiniz.

Çizerek not alın

Tablet veya telefonunuz üzerinden el yazısı ile not alma pratikliği her zaman oldukça rahat olmuştur. El yazısı ile not almak isteyenler için Google Keep, hızlı bir şekilde el yazısı ile not desteği sunmaktadır. Google Keep uygulamasına girdikten sonra sol alt köşede yer alan fırça simgesine dokunduğunuz zaman el yazısı ile not alma ekranı gelecektir. Buradan beyaz ekrana parmağınız ile istediğiniz notlarını yazabilirsiniz.

Çizmiş olduğunuz metin ve içerikleri sağ üst köşedeki üç nokta butonuna basarak oradan dilediğiniz kişiye gönderebilirsiniz. Göndermek istemiyorsanız ise sol köşeden çizimi kaydedebilirsiniz.

Keep notlarını Google Dökümanlar’a aktarın

Almış olduğunuz notlar veya proje içeriklerinizi direkt bir şekilde Google Dökümanlar’a aktarabilirsiniz. Google Dökümanlar tarafında yeni bir sayfa açtıktan sonra ekranın sağ çubuğunda çeşitli simgeler yer alacak. Bunlar arasında Google Keep simgesine tıkladığınızda aldığınız notları göreceksiniz. Sürükleyip bırakarak Keep notunuzu Doküman sayfasına ekleyebilirsiniz.

Chrome uzantısını kullanın

Google Keep uygulamasını Android, iOS gibi cihazlarda kullanabileceğiniz gibi Google Chrome’dan da kullanabilirsiniz. Bunun için Google Keep Chrome uzantısını kullanabilirsiniz. Google Chrome üzerinden not alabilir veya önceki notlarınıza kolay bir şekilde erişebilirsiniz. Yine Chrome’daki hareketleriniz tüm cihazlar ile senkronize olacaktır.

Notlarınızı kolayca paylaşabilirsiniz

Google Keep notlarınızı mobil uygulamalar veya mesaj üzerinden direkt bir şekilde paylaşabilirsiniz. Bunun için göndermek istediğiniz Keep notunu seçin ve sağ alt köşede yer alan üç nokta simgesine dokunun. Gönder seçeneğine tıklayın ve hangi mobil uygulamada paylaşacağınızı seçin.

Notlarınızı renklendirin

Not kalabalığı içerisinde karıştırmamak için notları renklendirebilirsiniz. Google Keep uygulamasının sahip olduğu renk etiketi özelliği ile notlarınıza istediğiniz rengi verebilir ve o renge göre kategori edebilirsiniz. Bu sayede aradığınız notu kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Notunuza renk eklemek için notu açın ve daha sonra sağ alt köşedeki üç nokta butonuna basarak karşınıza gelen renklerden birisini seçebilirsiniz.


Google My Business'a ‘Geçici olarak kapalı’ özelliği eklendiGoogle My Business'a ‘Geçici olarak kapalı’ özelliği eklendi
Google Play Store'un arama sonuçları iyileştirildi!Google Play Store'un arama sonuçları iyileştirildi!

PAYLAŞ