Google Katlanabilir Telefonlar İçin Özel Android Sürümünü Duyurdu - Haberler - indir.com

Google Katlanabilir Telefonlar İçin Özel Android Sürümünü Duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-08 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli telefon üreticisi Samsung’un gerçekleştirmiş olduğu geliştirici konferansı kapsamında yeni katlanabilir yapıya sahip akıllı telefonunu duyurduğunu görmüştük. Uzun zamandır konsept video ve görselleri ortaya çıkan bu modellere dair sızıntılar gelmeye devam ediyor. Başta Samsung olmak üzere 2019 yılında birçok üretici marka tarafından yeni katlanabilir ekran teknolojili akıllı telefonlar görebiliriz. Durum böyle olunca Google cephesinden de bir hamle geldi ve teknoloji devi Google’un söz konusu bu katlanabilir telefonlar için özel bir Android sürümü geliştirileceği açıklandı. 2019 yılında bu yeni teknolojiye sahip birçok Android modelin pazarda yer alması bekleniyor. Bu yeni ürünler ise yeni yazılımlar ile desteklenerek ortaya başarılı bir iş sunulması gerekiyor.

Katlanabilir Cihazlara Özel Android Sürümü

Bir katlanabilir telefon daha: Royole FlexpaiBir katlanabilir telefon daha: Royole Flexpai

Bu yazılım desteği ise Google tarafından sunulacak ve yeni cihazlar ve teknolojiler Google’un sunacağı özel Android sürümü ile beraber uyumlu olacak. Üreticilerden gelen bu hamleler sonrasında Google zaman kaybetmeden bu modellerin en büyük sorunu olması beklenilen yazılım problemini ortadan kaldırmak istiyor. Bu cihazlar için özel bir Android işletim sistemi geliştirilecek ve bu söz konusu Android sürümü Android Geliştirme Summit kapsamında duyuruldu. Google ve Samsung ortaklığı ile 2019 yılının başlarında bir katlanabilir cihazın piyasaya girdiğini göreceğiz.

Bu modeller için bir kategori belli olmazken, katlanabilirler olarak bir isimlendirme yapılması bekleniyor. Yeni geliştirilecek olan Android sürümü hem telefon hem de tablet özelliklerine sahip olacak. Bu sayede katlanabilir yapıdaki cihazda yer alacak olan Android yazılımı uygulamaları ekran katlandığı zaman uyaracak ve uygulamalar ise ona göre bir tepki verecek. Ekran katlandığı zaman uygulama fonksiyonları da değişirken bu noktada tıpkı cihaz kameralarında gördüğümüz portre modu ve normal çekim modları arasındaki bir geçiş benzerliği sağlanmış olacak.


Samsung'un Katlanabilir Telefonundan Yeni DetaylarSamsung'un Katlanabilir Telefonundan Yeni Detaylar
Samsung'un Katlanabilir Telefonu Resmi Lansmanda GösterildiSamsung'un Katlanabilir Telefonu Resmi Lansmanda Gösterildi

PAYLAŞ