Google karbon ayak izini tamamen sıfırla ilk büyük şirket olduğunu açıkladı - Haberler - indir.com

Google karbon ayak izini tamamen sıfırla ilk büyük şirket olduğunu açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-16 16:00:00
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Google'ın karbon ayak izini tamamen ortadan kaldıran ilk büyük şirket olduğu açıklandı. CEO Sundar Pichai hedefin 2030 yılında karbonsuz enerji kaynakları kullanmak olduğunu söyledi.

Alphabet Holding'in bir parçası olan Google, başlangıcından itibaren bu zamana kadar tüm karbon ayak izini etkili bir şekilde ortadan kaldıran ilk büyük şirket olduğunu açıkladı. Şirket 2007 yılında karbondioksit emisyonları açısından tamamen nötr statüsüne ulaşmak için çalıştığını duyurmuştu.

Xiaomi Mi 10T Pro Avrupa fiyatı ile gündemdeXiaomi Mi 10T Pro Avrupa fiyatı ile gündemde

Hedef 2030'da karbonsuz enerji

Google CEO'su Sundar Pichai bir blog gönderisinde şu açıklamayı yaptı:

Bugüne kadar, yüksek kaliteli karbon kredileri satın alarak Google'ın karbon mirasını tamamen ortadan kaldırdık .

Pichai, Google'ın dünyanın dört bir yanındaki tüm veri merkezlerinde ve üniversite kampüslerinde haftanın yedi günü karbonsuz enerji ile çalışmayı taahhüt eden ilk büyük şirket olduklarını da ifade etti. Google'ın bir sonraki zorlu hedefi ise 2030 yılına kadar yalnızca karbonsuz enerji kaynaklarını kullanmak.

Google şu an da 2030 yılına kadar karbonsuz enerji sağlamak için üretim bölgelerine yatırım yapıyor. 500 şehrin karbon emisyonlarını azaltmasına yardımcı oluyor ve 1 milyar insanı ürünleri ile desteklemek için yeni yollar arayıp buluyor. Sundar Pichai yaptıkları taahhütler ile 2025 yılına dek bu sektörde 20 binden fazla istihdam yaratacaklarını tahmin ettiğini de sözlerine ekledi.



PAYLAŞ