Google Kamera Uygulamasına Flaş Özelliği Geldi - Haberler - indir.com

Google Kamera Uygulamasına Flaş Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-15 11:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google'ın resmi kamera uygulaması kazandığı son güncellemeyle beraber kullanışlı bir özelliğe daha kavuşuyor. Google Kamera varolan özellikleri ile yerel Android marketlerinde yer alan bir kamera uygulaması. Uygulamaya gelen son güncelleme ile beraber ise selfie flaş özelliği kazandırıldı. Google Play Store üzerinden indirilebilir olan Google Kamera uygulamasının son güncellemesini yüklediğinizde artık ön kamerayla fotoğraf çekimi yaparken ekran flaşı olarakta tabir edilen özelliği göreceksiniz. Bu sayede loş ışığa sahip ortamlarda çekilen selfie fotoğraflar daha ışıklı ve canlı çıkacaktır. Selfie flaş modu için ise ön kameradayken flaş ikonuna basarak buradan otomatik yada açık ayarlarını seçebilirsiniz.

Bu özellik açık olduğunda ise ekranın alt bölümündeki üçte birlik bölüm bej renkli bir kaplama ile gözükecktir. Buradaki amaç ise selfie çekerken ortamında soğuk beyaz rengi yerine daha çok sıcak renge sahip bir ışık ile aydınlatmak.  Hatırlarsanız iPhone cihazların varolan kamera uygulamasında da yer alan bu özellik iPhone'da olduğu gibi detaylı beyaz denge ayarına olanak sağlamıyor. Fotoğraf çekimine basıldıktan sonra ekranın tamamı bej renkli bir ışık ile kaplanıyor ve bu sayede dijital bir flaş patlatılmış oluyor. Yaklaşık bir saniye boyunca öyle kalmanız gerekiyor ve sonuç olarak flaşlı bir selfie karesi yakalıyorsunuz.

Bu yeni 4.4 sürümü ile beraber yeni bazı kısayol hareketleride uygulamaya kazandırılıyor. Çift tıklatarak yakınlaştırma ve video-fotoğraf modları arasında sürükleme ile geçiş yapma gibi kısayollar eklenmiş durumda. Bu kamera uygulamasının Android 7.1.1 ve üstü sürümlere sahip akıllı telefonlarda çalıştığını belirtelim.





PAYLAŞ