Google Kablosuz Ağ Hizmetini Kullanıma Açıyor! - Haberler - indir.com

Google Kablosuz Ağ Hizmetini Kullanıma Açıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-04-22 15:24:12
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Google kendi kablosuz ağını kurmaya hazırlanıyor. MWC 2015'te yaptığı açıklama ile kablosuz ağ şebekesini kuracağını belirtti. Çalışmalarını tamamlayan şirket kendine ait mobil sanal ağ kuruyor. İlk olarak ABD'de kullanıma açacağı hizmetini bu hafta içinde kullanıcılar ile buluşturuyor.

İnternet dünyasının en büyük arama motorlarından Google bu kez Wi-Fi Servisi ile farklı bir alanda hizmet sunuyor. Çalışmalarını yerel operatör ve kablosuz bağlantı sağlayıcısı AT&T ve Verizon ile birleştirerek bu şirketlerin ağı altında Google ismi ile kendi ağını kurarak kullanıcılara bu ağ altında hizmet vermeye başlayacak.

Google, yakın zamanda kullanıma sunacağı Wi-Fi servisindeki çalışmalarına paralel olarak halen hizmet vermekte olan Fiber uygulamasını daha da geliştirmiş olacak. Şuanda tanımlanmış belirli bir paketi olmamakla birlikte kullanılan veri miktarı kadar bir ücret ödenecek.

Google, kullanıcılara Wi-Fi üzerinden telefon görüşmeleri ve çeşitli uygulama kullanımları gibi işlemleri hiç bir kısıtlama veya veri kaybı olmadan rahatça yapabilecekleri bir ortam sunuyor. Şimdilik sadece Motorola Nexus 6 kullanıcılarına sunulan servis ile Google güçlü bir gelir elde etmeyi düşünüyor.





PAYLAŞ