Google İşitme Engelliler İçin 2 Yeni Uygulamasını Yayınladı - Haberler - indir.com

Google İşitme Engelliler İçin 2 Yeni Uygulamasını Yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-08 18:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi olan Google tarafından kullanıcı hayatını kolaylaştırmaya yönelik yeni servisler görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise işitme engelliler ve duyma zorluğu çeken kullanıcılar için hayat kolaylaştıran iki yeni uygulamasını devreye soktu. İlk olarak Mayıs ayında tanıtılan Ses Amplifikatörü ve Canlı Altyazı uygulamaları şimdi ise Android için nihayet yayınlandı. Basit bir çalışma mantığına sahip olan bu Google Live Transcribe uygulamasına baktığımız zaman aktif hale gelen uygulama dinlemeye başlayarak yakın çevredeki konuşmaları canlı ve gerçek zamanlı olarak yazıya çeviriyor. Live Transcribe sayesinde ise işitme engelli bir kullanıcı etrafındaki konuşmalardan haberdar olmuş olacak.

Google Live Transcribe

Google’ın bu yeni uygulaması için internet bağlantınızın olması gerekiyor. Pixel 3 modeline ön yüklü olarak gelecek bu canlı altyazı uygulaması diğer Android telefonlar içinde Play Store’a eklenmiş durumda. Henüz uygulama beta aşamasında olurken Canlı Altyazı imkanı sunan bu uygulamanın tamamen ücretsiz olduğunu belirtelim.

Google Instant Tethering hakkındaki soru işaretler giderildiGoogle Instant Tethering hakkındaki soru işaretler giderildi

Google'un Hayat Kurtaran 7 Uygulaması

Uygulama geniş bir dil desteğine sahip olurken Türkçe dahil 70 dil için hizmet veriyor. Henüz bu dil destekleri stabil olarak çalışmazken, işitme engellilere cevap verme özelliği de sunuyor. Klavye ile yazılan kelimeleri sesli bir şekilde de okuyabilen bu Live Transcribe uygulamasını Android için Google Play Store üzerinde bulmanız mümkün olacaktır. Ses Amplifikatörü uygulaması temel anlamda cihazın duyduğu sesleri daha yüksek bir sese dönüştürüyor. Daha doğal ve rahat dinleme deneyimi sağlaması için geliştirilen Ses Amplifikatörü, Android telefonunuzun mikrofonuna gelen sesi kulaklığınıza aktararak daha iyi bir dinleme deneyimi ortaya çıkartmış oluyor.

Bu uygulama sadece kablolu kulaklıklar için geçerli olurken Ses Amplifikatörü uygulamasını da yine Android telefonlar için Google Play Store’dan yüklemek mümkün olacaktır.  


İlgili uygulamalar
Apple, Google'ın iOS lisansını iptal ettiApple, Google'ın iOS lisansını iptal etti
Google Drive'da hangi formatlar desteklenir?   Google Drive'da hangi formatlar desteklenir?   
Facebook sonrası yeni veri skandalı Google'da patladı!Facebook sonrası yeni veri skandalı Google'da patladı!

PAYLAŞ