Google ırkçılık şikayetinde bulunan çalışanlarını istifaya mı sürüklüyor? - Haberler - indir.com

Google ırkçılık şikayetinde bulunan çalışanlarını istifaya mı sürüklüyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-10 10:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Facebook’un ardından bir ırkçılık iddiaları da Google için gündeme geldi. Gündemde oldukça dikkat çeken iddialar konuşuluyor.

Son dönemlerde dev teknoloji şirketlerinin işe alım ve çalışma sürecinde ırkçılık yapmalarına dair iddialar arka arkaya gelirken yeni bir iddia Google için gündeme geldi. İddiaların eski Google çalışanları tarafından gündeme taşınması, iddiaların doğruluğunu daha da arttırırken, şirket tarafından çalışanlara ciddi baskı yapıldığı iddia edildi. Google’ın bu baskısı ise insan kaynakları bölümü üzerinden gerçekleştiriliyor.

Twitter ön izleme fotoğrafları ırkçılık ve ayrımcılık içeriyor mu?Twitter ön izleme fotoğrafları ırkçılık ve ayrımcılık içeriyor mu?

Tüm çalışanlar sessiz kaldı

İnsan kaynakları tarafından mobbing yapılmasında diğer tüm çalışanların duruma şahit olmasına rağmen sustuğu da öne sürülürken, Google tarafından bilinçli bir şekilde yapılan bu çalışmalar, yıllar sonra ortaya çıkarıldı. Duruma itiraz eden ya da ses yükselten kişilerin istifaya zorlandığı da iddia edildi.

Bir iddia da eski tasarımcıdan!

Gündemdeki haberlere ek olarak yeni bir açıklama Google’ın eski tasarımcısı Benjamin Cruz’dan geldi. Cruz, kendisine ırkçılık yapıldığını ve meslektaşı tarafından böyle bir durumla karşı karşıya geldiğini söyledi. Ten rengi nedeniyle yaşadığı durum sonrasında insan kaynaklarına gittiğini de aktaran Cruz, insan kaynakları tarafından kendisine izne ayrılması gerektiğinin söylendiğini ifade etti. İzne çıkmayı kabul etmeyen Cruz ise baskıların daha fazla arttığını ve istifaya zorlandığını iddia etti.

Cruz gibi bir diğer çalışan ise siyahi kadın April Christina Curley’di. Mühendislik bölümünde çalışan Curley, hak etmesine rağmen tüm terfileri iptal edildi. Maaşı üzerinden de kesintiler uygulanan Curley, son olarak işinden kovuldu.

Gündeme gelen haberler ile birlikte çok fazla sayıda eski çalışan Twitter ve diğer sosyal ağlar üzerinden durumu destekler mesajlar yayınlamaya başladı. Tüm bu iddialar karşısında Google sessizliğini korurken şirket tarafından nasıl bir açıklama yapılacağı da merak ediliyor.


Microsoft ırkçılık davasıyla karşı karşıyaMicrosoft ırkçılık davasıyla karşı karşıya

PAYLAŞ