Google iPhone ve iPad modelleri için güvenlik desteğini arttırıyor - Haberler - indir.com

Google iPhone ve iPad modelleri için güvenlik desteğini arttırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-04 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet ve arama motoru devi olan Google, kısa bir süre önce fiziksel USB güvenlik cihazları kapsamında iPhone ve iPad sahiplerini ilgilendirecek önemli bir adım attı. Dünya genelinde milyonlarca kişinin kullandığı iPhone ve iPad cihazlardaki Google hesaplarını koruma altına almak adına geliştirdiği fiziksel güvenlik anahtarlarıyla alakalı önemli bir yenilik hamlesi yaptı. Bundan böyle iOS 13.3 ve üstü iPhone ve iPad sahipleri kişisel ve kurumsal Google hesaplarını satın aldıkları fiziksel güvenlik anahtarları ile rahat bir şekilde koruyabilecekler. Yeni güncelleme ile buradan artık hem NFC üzerinden hem de Lightning veya iPad Pro’ların USB-C bağlantıları üzerinden anahtarlarını kullanabilecekleri belirtiliyor. Buradaki en kolay deneyim ise NFC temelli anahtarlar oluyor. Bu ürünler ile hesaplara anahtar telefonun arkasına tutularak kolay bir şekilde giriş yapılabiliyor.

Google’dan yeni fiziksel güvenlik anahtar adımı

Nest cihazları Google’ın gelişmiş koruma programıyla korunacakNest cihazları Google’ın gelişmiş koruma programıyla korunacak

Çift aşamalı güvenlik sistemleri her zaman en üst seviyede bir güvenlik sağlamıyor. Öyle ki kötü niyetli kişiler yönlendirme ile iki aşamalı sistemin telefona göndermiş olduğu kodu kendilerine yönlendirebiliyorlar. Diğer yandan telefonlara fiziksel olarak erişim sağlayan kişilerin hesaba giriş yapması ve kod telefonun kendisine geldiği için oldukça kolay oluyor. Söz konusu fiziksel anahtarlar ise iyi saklandığı taktirde en güvenli çözümlerden birisi haline gelmiş oluyor. Neredeyse kırılmaz ürünler olan bu anahtarların piyasada yaygınlaşması isteniyor.

Bakalım Google güvenlik adımlarına yönelik daha ne gibi yenilikler sunacak göreceğiz.


Google AR desteği alacak telefon modelleriGoogle AR desteği alacak telefon modelleri
Google'ın Mesajlar uygulamasına için Google'ın Mesajlar uygulamasına için "Önerilen Çıkartmalar" özelliği yolda

PAYLAŞ