Google iPhone kullanıcılarının verilerini çalıyor mu? - Haberler - indir.com

Google iPhone kullanıcılarının verilerini çalıyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-05 14:04:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

2011 ve 2012 yılları arasında Google'ın iPhone kullanıcılarını bilgisini topladığına dair bilgiler ortaya çıkmıştı. Bildiğiniz üzere Apple üretimi yaptığı akıllı cihazlar tüm özelliklerinin yanı sıra aynı zamanda sıkı güvenliği ile bilinen bir şirket. iPhone kullanıcılar adına bu şekilde bir haberin ortaya çıkması oldukça şaşırtıcı bir durumdur. 5.4 milyon kullanıcının akıllı cihazlardaki verilerini ele geçirdiği söylenen Google, iPhone kullanıcıların kişisel verilerini ele geçirmesi ve aynı zamanda kullanıcıları takip ettiği içinde mahkemelik olmuştu. Kısa bir süre önce davanın kapanması ile beraber bir daha açıldı. Bu seferde İngiltere mahkemesi Google'ın veri çalması sebebiyle mahkemelik oldu. 

iPhone kullanıcılarının veriler Google tarafından çalınıyor mu?

Son zamanlarda güvenlik ihlalleri ve kişisel verilerin çalışmaları ile ilgili haberlerde oldukça fazla uğraşır olduk. Daha önce de Goolgle'ın iPhone verilerini çalma haberi ile karşılaşmıştık. Bu konu ile ilgili açılan davanın kapanması ile şirket yine aynı sebepten dolayı gündemde. Şöyle ki Google'ın yıllar önce iPhone cihazların tarayıcısı olan Safari'nin gizlilik ayarlarını atlatarak kullanıcıların internet geçmişlerini takip ettiği belirlenmişti. Şirket bu sayede kullanıcılarından aldığı bilgiler doğrultusunda reklamların hedef kitlelere göre belirlediği iddia edildi. 

Apple News+ 2 yeni ülkeye daha geliyorApple News+ 2 yeni ülkeye daha geliyor

Yaşanan bu olayların üstüne birçok grup, yaşanan bu olaylara elbette ki karşı geldiler. Konu hakkında bir grup yaptığı açıklamada; "Google’a karşı bir eylem başlattık çünkü iPhone kullanıcılarının haklarını hiçe sayarak kötüye kullandıklarına inanıyoruz şeklinde konuştu. Konu ile ilgili Google'ın yaptığı açıklamada dünyanın en popüler tarayıcısı Safari'nin bu şekilde bir açıklığa izin vermediğiniz ve kişisel bilgilerin toplandığının da kesin olarak gerçek olmadığını dile getirdi. Bunun yanı sıra devletlerde Safari'nin bu şekilde bir güvenlik ihlaline izin vermeyeceğini belirtiyor. 

Dava kapsamında şu an için hangi tarafta suç bulunduğu kesin olarak belirlenmiş değildir. Fakat şöyle ki mahkeme sonucunda teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, milyarlarca dolar ceza ile karşı karşıya kalabilir. Teknoloji şirketi Google, mahkemenin 10 yıl süreceğini ve bu sırada da hareketlerinin sürekli olarak gözlemleneceğinin altını çizdi. Son derece ciddi bir olay ile karşı karşıya kalan Google'ın bu şekilde bir suçlama ile karşılaşması oldukça kötü bir durumdur. Her iki şirketten de konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. 


Mate 30 Pro için Google kapısı bir kez daha kapandıMate 30 Pro için Google kapısı bir kez daha kapandı
iOS 13.2 Beta ile Göründü Apple'ın 'Deep Fusion' teknolojisi göründüiOS 13.2 Beta ile Göründü Apple'ın 'Deep Fusion' teknolojisi göründü
Apple Arcade'in öne çıkan özellikleriApple Arcade'in öne çıkan özellikleri

PAYLAŞ