Google iPhone Kullanıcılarını Kendine Çekmek İçin Çalışmalara Başladı - Haberler - indir.com

Google iPhone Kullanıcılarını Kendine Çekmek İçin Çalışmalara Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-01 16:00:09
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google, iPhone’dan Android telefonlara geçiş yapmak isteyen kullanıcılar için özel bir araç geliştiriyor.

Apple ve Google, işletim sistemleriyle iki dev rakip olduğu gibi kullanıcılar için sektörde iki farklı seçenek bulunuyor. Bu nedenle iOS ya da Android olarak seçim yapmak zorunda kalan kullanıcılar, ilerleyen dönemlerde kararlarını değiştirmek istemesi halinde geçişte özel araçlardan destek alabiliyor. Apple tarafından yapılan geliştirmeler ile Android sisteminden iOS’a geçiş çok daha kolay bir şekilde yapılabilirken, iOS’tan Android’e geçişte seçenekler oldukça kısıtlıydı. Ancak Google tarafından yapılan yeni açıklamalar ile birlikte iOS’u bırakarak Andorid’e geçmek isteyenler için işler çok daha kolay hale gelecek.

iPhone'dan Android'e WhatsApp sohbetleri kolaylıkla taşınabiliriPhone'dan Android'e WhatsApp sohbetleri kolaylıkla taşınabilir

9to5Google'dan Önemi Açıklama!

9to5Google'da yer alan son gelişmeye göre Android sistemler için geliştirilen veri alma aracında özel kod yapısı keşfedildi.  Switch to Android olarak adlandırılan mevcut özellik, Android sistemine geçiş yapmak isteyenler için çeşitli yenilikler ve kolaylıklar sunuyor. Yapılan araştırma ve sızdırmalara göre iOS sistemini kullanan kullanıcılar, Android işletim sistemine geçmek istemesi halinde Switch to Android özellikleri sayesinde kolay ve sorunsuz bir geçiş yapabilecek. iOS cihazlara y er alan kişisel verileri, Android işletim sistemine aynı şekilde aktaracak olan özellik, böylece kullanıcıların herhangi bir yedekleme yapmasına gerek kalmadan geçişini sağlayacak. Üstelik uygulama ile birlikte pek çok seçenek kullanıcılara sunulacağından dolayı kişisel olarak da geçiş yapılması sağlanacak. Fotoğraflar, ayarlar, uygulama tercihleri, giriş bilgileri gibi tüm bilgiler, iOS’tan Android’e aktarılacak.

Move to iOS’a Karşı Google’dan Hamle

Benzer şekilde Android işletim sisteminden iOS’a geçiş yapmak isteyenler için özel bir araç geliştiren Apple, böylece Google kullanıcılara önemli bir seçenek sundu. Move to iOS olarak adlandırılan özellik, kullanıcılar için en güven veren seçenek olsa da bazı eksikleriyle dikkat çekiyor. Zira Google Drive üzerinden entegreli bir şekilde geçişi esas olan uygulama, kullanıcılar için pratik değil.

Ancak gelen bilgilere göre bu konudaki eksikliklere göre özel bir uygulama geliştiren Google, birkaç tık ile sorunsuz bir geçiş hedefliyor. Özellikle uygulama verileri gibi kapsamlı bir geçişin yapılacağı Switch to Android, böylece sektörde kullanıcılar için çok daha faydalı bir seçenek sunacak.



PAYLAŞ