Google iOS uygulaması, metinleri sesli şekilde okuyacak - Haberler - indir.com

Google iOS uygulaması, metinleri sesli şekilde okuyacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-21 11:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın sahip olduğu web sayfalarını sesli bir şekilde okuma özelliği, yakın zamanda iOS uygulaması için de kullanıma sunulmaya hazırlanıyor. Bu yılın başında Android kullanıcıları için duyurulan bu özellik, yakın bir zaman içinde iOS kullanıcıları için de kullanıma sunulacak. Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden olan Google, kullanıcılarına sunduğu özellikler ile kullanıcı deneyimini her zaman en üst seviyede tutmaya devam ediyor. Şirket, geliştirdiği yeni bir özelliğini ise iOS uygulamasına da entegre etmeye hazırlanıyor.

Google’ın iOS uygulaması da alacağı güncelleme ile beraber makaleleri, haberleri ve yazıları sesli bir şekilde okuyabilecek. Google bu yeni özelliğini resmi Twitter hesabı aracılığı ile yaptığı bir paylaşımla duyurdu.

Pac-Man efsanesi, Android ve iOS platformlarına gerçek dünyada dönüyorPac-Man efsanesi, Android ve iOS platformlarına gerçek dünyada dönüyor

Google iOS uygulaması sesli okuma özelliğine kavuşuyor

(Telefonundan metin okurken ufak bir yardıma ihtiyaç duyan herkes iOS'taki Google uygulamasıyla web sayfalarını sesli bir şekilde dinleyebilecek. Hemen dinlemek için 'spiker' simgesine tıklayın ya da metni listeye ekleyin) İle paylaşılan içerikte yakın bir zamanda sesli okuma özelliğinin iOS kullanıcılarına geleceği de belli olmuş oldu. Ayrıca bulunacak olan bir başka yenilikte ise kullanıcılar okunması istedikleri sayfaların bir listesini de oluşturabilecekler. Uygulamanın iOS arayüzünün sağ üst köşesine bir simge yerleşecek. Kullanıcılar, bu simgeye bastıkları zaman sesli oku özelliğini aktif etmiş olacaklar. Kullanıcı, diğer yandan durdurma veya geçme işlemlerini de yapabilecek.

Sesli okuma özelliği, direkt bir şekilde Google uygulamasından kullanılabilecek. Google Chrome veya diğer tarayıcılarda böyle bir özellik bulunmayacak. Google, benzer özeliği ise yılın başlarında Android kullanıcıları için de getirmişti. Özelliğin Android sürümünde Google Asistan, metini kelime kelime okuyordu. Android tarafında oldukça başarılı olan bu özelliğin, iOS cephesine de ilgi görmesi bekleniyor. Bakalım bu sesli okuma ne kadar başarılı olacak göreceğiz.


Apple iOS 14 çıkış tarihini açıkladıApple iOS 14 çıkış tarihini açıkladı
iOS 14 ile yeniden başlatılan iPhone’ları bekleyen büyük tehlikeiOS 14 ile yeniden başlatılan iPhone’ları bekleyen büyük tehlike

PAYLAŞ