Google, iOS 14'te Google Chrome'un neden varsayılan olması gerektiğini açıkladı - Haberler - indir.com

Google, iOS 14'te Google Chrome'un neden varsayılan olması gerektiğini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-30 13:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere Apple’ın en yeni işletim sistemi olan iOS 14 geçtiğimiz haftalarda resmi olarak yayınlandı. Birçok yeni özellik ile gelen yeni sürümde dikkat çeken yeniliklerden biriside varsayılan tarayıcı desteği oldu. Google ise şimdi iOS 14’te varsayılan olarak tercih edilebilen Chrome ile alakalı bir blog gönderisi oluşturdu. Google bu içeriğinde hem iPhone hem de iPad cihazlarda neden Google Chrome’un varsayılan tarayıcı olarak ayarlanması gerektiğini anlatıyor. ABD merkezli Apple şirketi, iOS 14 ile beraber kullanıcılara tarayıcı tarafında bir özgürlük sundu. Artık kullanıcılar varsayılan tarayıcılarını diledikleri gibi ayarlayabiliyorlar. Bu noktada ise kullanıcıların başlıca tercih ettikleri ve pazarın zirve noktasında yer alan Google Chrome tarayıcısı bulunuyor.

Google ise tarayıcısının varsayılan olarak ayarlanabilmesine oldukça mutlu olmuşa benziyor. Bu konu hakkında bir blog da hazırlayan Google, neden iPhone cihazlarda varsayılan olarak ayarlanmaları gerektiğini maddeler başlığı altında açıklıyor.

Chrome eklentileri artık freemium olacakChrome eklentileri artık freemium olacak

Tüm cihazlar ve tek hesap

Google Chrome ile farklı cihazlarda oturum açıldığı zaman otomatik senkronizasyon yapılabiliyor. Bu durumda kullanıcı faydasına oluyor. Bir kullanıcı bilgisayarında kayıt ettiği bir Chrome parolasını mobil cihazında kolay bir şekilde erişebiliyor. Ayrıca otomatik olarak ödeme yöntemleri gibi işlemlerde senkronizasyon ile gerçekleşiyor. Google ise bunu önemli sebepler arasına katmış durumda.

Google Chrome’un özellikleri

Google Chrome’da birçok özellik bulunuyor. Google ise bu özelliklerden faydalanabilmek için kullanıcıların varsayılan olarak tercih etmesi gerektiğini belirtiyor. Diğer yandan tarayıcının öne çıkan özellikleri noktasında okuma listesi oluşturma, site paylaşımı için QR kod oluşturma ve indirme yöneticisi gibi detayları ön plana çıkartıyor. Google’a göre ayrıca iPhone’larda olduğu kadar iPad cihazlar için de oldukça kullanışlı olduğu belirtiyor. Bu noktada Chrome’da bir sayfayı uygulamaya sürükle bırak yöntemi ile aktarılabileceği belirtiliyor. Bu noktada Apple Pencil ve dokunarak yazma gibi özelliklerde de işlevsel olduğunu belirtiyor.

Güvenlik faktörü

Google Chrome tarayıcısı bir internet sitesine girmeden önce uyarılarda bulunabiliyor. Eğer kötü amaçlı bir site ise girmekten kurtarabiliyor. Diğer yandan Chrome, kullanıcılar için oldukça güçlü ve güvenli şifreler oluşturabiliyor. Bu sebepte Google’ın faktörleri arasında yer alıyor.

Kişiselleştirilmiş arama sonuçları

Google Chrome kullanılmasına yönelik bir diğer faktör olarak ise arama motoru entegresi karşımıza çıkıyor. Bu sayede Google’ın çeviri hizmetleri gibi içeriklere Google Chrome ile direkt bir şekilde erişilebiliyor. Diğer yandan kullanıcılara sunulan kişiselleştirilmiş arama sonuçları, aranan içeriğe hem hızlı en de doğru şekilde erişmeyi mümkün kılıyor.


Google Chrome'a Google Chrome'a "Sonra Oku" özelliği geliyor
ChromeOS'taki bir sorun yüzünden CPU kullanımını yüzde 100'e çıkıyorChromeOS'taki bir sorun yüzünden CPU kullanımını yüzde 100'e çıkıyor

PAYLAŞ