Google, internet sağlayan balonlarını test etmeye başlayacak! - Haberler - indir.com

Google, internet sağlayan balonlarını test etmeye başlayacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-24 15:15:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım

Bildiğiniz gibi Google, uzun zamandır Loon Projesi üzerinde çalışıyordu. Şirket düzenlediği basın toplantısında balonları test etmeye başlayacağını duyurdu.

Alphabet, yaklaşık 4 yıl önce dünyada halen internetin ulaşmadığı kırsal bölgelerdeki insanlarıinternetle buluşturmak için Loon Proje'sini başlatmıştı.

Alphabet'e bağlı olan Google X araştırma departmanı tarafından yürütülen bu projeyle ilgili konuşan  Astro Teller, kendi kendine dolaşan ve internet imkanı sağlayan balonların gelişimi ile ilgili ''beklentilerin de ötesinde'' olduğunu dile getirdi. Az sayıda balonun belirli bir bölgede kümelenmesinin projenin maliyetini belirgin şekilde düşüreceğini vurgulayan Teller, "Artık yüzlerce balon kullanmak yerine belirli bölgelerde 10, 20 veya 30 balonla internet hizmeti sağlayabileceğiz." dedi.
 
"Gerçek kullanıcıların" "önümüzdeki aylarda" sistemi deneme fırsatı bulabileceğini söyleyen Teller, bunun ne zaman ve nerede olacağı hakkında henüz bir bilgi vermedi.

Dünya devi Google'ın, Project Loon adlı dev projesini duyurmuştu. Google bu projesi ile insansız sıcak hava balonları ile Wi-Fi bağlantısını dağıtmayı planlıyro. Alışveriş torbalarından 3 kat daha kalın polietilenden meydana gelen bu balonlar 15 metre genişliğinde.  Bu balonların her birinin içerisinde Lunix tabanlı mini bilgisayar bulunmakta. Bu bilgisayarların üzerinde Wi-Fi bileşenleri ve antenleri, GPS, sıcaklık sensörü dahil çeşitli hareket sensörleri yer alıyor.

Ekip yerden yaklaşık 18 bin metre üzerine çıkabilecek olan bu balonlar, stratosferde seyreden balonları yükseltip alçaltarak farklı havaakımları aracılığı ile hareketleri yönlendirmeyi amaçlıyor. Bunun yanı sıra ekip makine öğrenme logaritmaları sayesinde hava akımlarını tahmin ederek balonları belirli bir bölgede uzun süre tutabilmenin yolunu bulduklarını açıkladılar.

Project Loon'un karşısındaki en büyük sorun da rüzgar. Rüzgar beklenmedik bir şekilde eserse eğer balonları düşürebilir ya da bağlantıya zarar verebilir. Bakalım Avustralya'daki testler başarılı olacak mı'

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ