Google internet balonları kullanıma hazır - Haberler - indir.com

Google internet balonları kullanıma hazır

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-25 22:25:02
Editör : Numan Dargın
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Google, Loon adını verdiği internet balonları projesi kullanıma sunuluyor. İnternete erişimi olmayan insanları internete bağlamak amaçlı geliştirilen proje artık kullanıma hazır. Proje kapsamında geliştirilen balonlar, birkaç doğal felaket sonrasında sınırlı olarak kullanıma sunulmuştu. Ancak yeni yapılan anlaşmalarla beraber artık tamamen kullanılmaya hazır.

“Loon”lar kullanıma hazır

Peru’da kırsal toplulukları internete bağlamak için Google’ın internet balonu ‘Loon’ artık hazır. 2021 yılına kadar 6 milyon Peru’lu insanı internete bağlamak için açık erişim altyapı operatörüyle anlaşma yapıldı. Loon balonlar 2020 yılının başlarında 4G/LTE hizmeti vermeye başlayacak. Proje kapsamında ilk odak noktası Amazon ormanlarının bir parçası Loretto bölgesine odaklanılmış durumda. Balonlar, 200.000 kişiyi internete bağlamayı hedefliyor.

Google Fotoğraflar video editörü geliyorGoogle Fotoğraflar video editörü geliyor

Aslında Peru ve Google arasında Loon’lar için hali hazırda bir anlaşma bulunuyor. Ancak Loreto’da meydana gelen 8.0 şiddetindeki deprem sonrası altyapı tamamen çökmüştü. Bölge halkını internete bağlamak için geçici olarak Loon’lar devreye girmişti. Ayrıca 2017 yılında Peru’da gerçekleşen büyük sel felaketi sonrası internet bağlantısı sağlamak amacıyla kullanılmıştı. Bu olay sonrası birkaç balon direkt Peru’da konuşlandırılmıştı. Ayrıca Loon’un Telekom Kenya ile ticari bir sözleşmesi bulunuyor fakat hizmete başlamadan önce son yasal onaylar bekleniyor.

Güneş enerjisiyle çalışan balonlar, dünyadan 19.3 km yüksekliğe ulaşabiliyor ve 40 km kapsama alanına sahipler. Son yıl içinde balonların ömrü ortalama 150 güne çıkarıldı ve rekor ise şu an için 223 gün.

Kötü hava koşullarından kaçabilmesi için uçuş yoluna otomatik karar veren yapay zeka destekli navigasyon sistemlerinin kullanılması planlanıyor.


Gmail, Google Drive ve Google Takvim Outlook’a geliyorGmail, Google Drive ve Google Takvim Outlook’a geliyor
Google Asistan için haber servisi eklendiGoogle Asistan için haber servisi eklendi

Google Maps Tanıtım Videosu


PAYLAŞ