Google, İnsansız Arabasını Gerçek Trafik Koşullarında Test Etti (Video) - Haberler - indir.com

Google, İnsansız Arabasını Gerçek Trafik Koşullarında Test Etti (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Dünyada ilk defa Google tarafından geliştirmeye başlanan ve uzun zamandır gerçek şehir trafiğinde aktif olarak test edilen insansız arabanın gerçek trafik koşullarına uyumunu gösteren bir video yayınlandı.

Google'ın konsept otomobil modeli olarak geliştirme çalışmalarına halen devam ettiği insansız arabada özel bir algoritma, 360 derecelik kamera sistemi, hareket sensörleri, lazerler, GPS ve radar gibi pek çok donanımıyla aktif şehir hayatına maksimum derecede uyum sağlayabiliyor.

Google Self-Driving Car Video

Gerçek şehir trafiğinde çekilen görüntüler eşliğinde Google tarafından yayınlanan videoda da görülebildiği gibi araç, yol kenarında park halinde bulunan arabaları belirleyebiliyor, uyarı levhaları ile yol çalışması için konulan ikaz dubalarını algılayarak bulunduğu şeritten bir diğerine güvenli bir şekilde geçebiliyor ve en önemlisi de yolda ilerleyen bisiklet sürücülerinin dönüş için yaptıkları el hareketlerini de algılayabiliyor. 

Videodan anladığımız kadarıyla son derece güvenli bir sürüş ve ulaşım vaad eden Google'ın konsept otomobil için yayınladığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

Google İnsansız ArabaTest Sürüşü Videosu


PAYLAŞ