Google ile Otomatik Doldur’a biyometrik doğrulama geliyor - Haberler - indir.com

Google ile Otomatik Doldur’a biyometrik doğrulama geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-13 16:20:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Google, Chrome tarayıcısında ve Android cihazlarında sağlamış olduğu otomatik doldurma hizmetine ekstra bir özellik daha ilave etmek adına testler yapıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, otomatik doldurmadan önce bir biyometrik doğrulamadan geçiyor.

İnternet güvenliğini sağlamamız adına şifrelerimizin kolay çözülebilir olmaması ve mümkün olduğunca karmaşık olması gerekiyor. Güvenliği sağlamak adına bir diğer önlem de bir yerde kullanılan şifrenin başka bir alanda da kullanılmaması. Hal böyle olunca da unutulan şifreler bir hayli çoğalıyor. 

Google, mbil oyun yarışması başlattı. Türkiye'den de katılabilirsiniz!Google, mbil oyun yarışması başlattı. Türkiye'den de katılabilirsiniz!

Bu hususta yardımımıza çoğunlukla kullandığımız tarayıcıların ve hizmetlerin şifre yöneticileri yetişiyor. Bu hizmetlerden bir tanesi de Google'ın otomatik doldurma hizmeti. Hem Chrome tarayıcılarında hem de Android tarayıcılarda yer alıyor. 

Google ile Otomatik Doldur’a biyometrik doğrulama geliyor

google ile otomatik doldur

Google, otomatik doldurma hizmetine yeni bir özellik eklemek adına gerekli çalışmalara başladı. Yeni özellik cihazlarımızda sıkça kullandığımız biyometrik güvenlik önlemlerini de kapsıyor. Şirket, hali hazırda bünyesinde bulunan otomatik doldurma hizmetine biyometrik önlemleri de eklemeyi düşünüyor.  XDA-Developers tarafından keşfedilen yeni özellikle birlikte Google ile otomatik doldur hizmeti, artık parmak içi ve yüzümüzü platforma kayıtlı hale getirecek. Google'ın yeni biyometrik API'ını kullanan her platform içerisinde bu özellik de desteklenerek kullanım sağlanacak. Ayrıca bazı Samsung cihazlarındaki göz tarama sistemleri de bu hizmet tarafından destek alacak.

Otomatik doldurma hizmetine eklenecek olan bu yeni özellikle birlikte hizmeti, bir platform için kayıtlı olan şifreyi ya da ödeme yöntemini otomatik olarak doldurmak için kullandığınız zaman sizden biyometrik doğrulama talep edilecek. Yani daha önce bir siteye giriş yaparken mevcut şifrenizin otomatik doldurulması sorulurken bu kez hem şifrenin otomatik doldurulması sorulacak hem de biyometrik bir doğrulama talep edilecek. Ayrıca biyometrik doğrulama yapılıncaya dek otomatik doldurma işlemi gerçekleşmeyecek.

Biyometrik doğrulama özelliği, Google ile Otomatik Doldur'un güvenlik ayarları sayfasından açılıp kapanabilecek. Bu özellik henüz kullanıma sunulmadığı için cihazlarımızda yer almıyor. Özellik şu an deneme aşamasında olsa da gelecek zamanlarda her kullanıcı için kullanılabilir olup olmayacağı hakkında bir bilgi yok. 

Google ile Otomatik Doldur hizmetini Android cihazınızdan açmak için cihaz ayarlarınızdan Sistem > Diller ve giriş > Gelişmiş > Otomatik doldurma hizmeti adımlarını takip edebilirsiniz.


Google Chrome'un Windows 7 için destek vereceği son tarih belli olduGoogle Chrome'un Windows 7 için destek vereceği son tarih belli oldu

PAYLAŞ