Google ile Fossil'den yeni anlaşma gelebilir! - Haberler - indir.com

Google ile Fossil'den yeni anlaşma gelebilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-19 13:05:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Akıllı saat üzerine çalışmalarını geliştirmek isteyen Google’ın kapalı kapılar ardında Fossil ile görüştüğü öğrenildi. İşte detaylar.

Saat sektörünün önemli markalarından birisi olan Fossil, yaptığı açıklama ile oldukça dikkat çekti. Yapılan açıklamalarda Google ile Fossil arasında görüşmelerin yapıldığı ifade edilirken,  Fossil tarafından geliştirilen bazı teknolojilerin Google tarafından satın alınma ihtimalinin olduğu belirtildi.

Google'dan Akıllı Saatlere İşletim Sistemi: Android Wear (Video)Google'dan Akıllı Saatlere İşletim Sistemi: Android Wear (Video)

Google’dan önemli hamle!

Fossil ile Google arasında yapılan görüşmeler sadece teknoloji satışını değil aynı zamanda bazı mühendislerin de transferini içeriyor. Öyle ki elde edilen bilgilerde 40 milyon dolar gibi yüksek bir değer karşılığında yapılacak satışın, Fossil tarafından geliştirilen özel bir teknoloji olduğu ve bugüne kadar tamamen gizli tutulduğu belirtiliyor.

Akıllı saatlere yeni özellik gelebilir

Konuyla ilgili gündemde yer alan bilgilerde ise Fossil tarafından akıllı saatlere yönelik geliştirilen yeni teknolojinin şu anda hiçbir akıllı saatte olmadığı ve Google yeni hamlesi ile birlikte akıllı sat sektöründe öncü olmak adına böyle bir girişimde bulunduğu söyleniyor. 

Ünlü Saat Markası Fossil Yeni Akıllı Saatini Duyurdu

Benzer bir süreci Fossil yaşamıştı

Google tarafından Fossil’e yönelik yapılan teklifin bir benzerini daha önce Fossil yaşamıştı. Öyle ki 2015 yılın da saat sektörünün bir diğer önemli markası olan Misfit ile masaya oturan Fossil, 260 milyon dolar gibi yüksek bir ücret karşılığında markayı ve yeni teknolojileri satın almıştı.

İlgili özelliğin Wear OS işletim sistemi ile diğer markalara da sunulacağı konuşulan bir diğer konu. Bu anlamda ise Google hem akıllı saatleri hem de akıllı saat işletim sistemlerinde bu özellik ile yüksek bir karlılık amaçlıyor. 

Google Android Wear'ı Wear OS olarak yeniden satışa çıkarıyor

Şu an için en çok merak edilen bu satışın olup olmayacağı. İki marka da bu konuda çok fazla detay vermek istemiyor.


Ünlü Saat Markası Fossil Yeni Akıllı Saatini DuyurduÜnlü Saat Markası Fossil Yeni Akıllı Saatini Duyurdu

PAYLAŞ