Google+ ile birlikte Google'ın 15 başarısız girişimi - Haberler - indir.com

Google+ ile birlikte Google'ın 15 başarısız girişimi

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-16 14:40:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Google tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Google+ servisinin kapatılacağının duyurulması, Google tarafından büyük umutlarla başlatılmasına rağmen başarısızlıkla sonuçlanan girişimlerini de bir kez daha akıllara getirdi. İşte Google+ ile birlikte Google'ın 15 başarısız girişimi.

Google+ Platformu Kapanıyor

Google X

16 Mart 2005 tarihi itibari ile tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alan Google X, Apple’a karşı atılmış bir adımdı. Dock benzeri tasarımı ile dikkat çeken farklı bir arama motoru ara yüzü olan Google X, kısa süre içerisinde unutuldu ve kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaramadı

Google Answers

Dönemin en popüler servislerinden birisi olan Yahoo Answers servisine alternatif olarak Google tarafından piyasaya sunulan Google Answers, 4 yıl boyunca tutunma mücadelesi verse de 2006 yılı itibari kapatıldı. Larry Page tarafından geliştirilen servis beklentileri karşılayamadı.

Lively

2000’li yıllarda sanal dünyalar ve sohbet uygulamaları çok popüler olsa da sanal bir dünyada insanları bir araya getirmeyi hedefleyen Lively, beklentileri karşılayamadı. 2008 yılı itibari ile kapanan sohbet uygulaması, kişilerin sanal bir dünyada birbiriyle tanışıp, sohbet etmesini esas alıyordu.

Google Wave

Tanıtımı sırasında büyük sükse yaratan ve merak uyandıran Google Wave, 2010 tarihi itibari ile kapatıldı. Kişilerin mesajlaşma ve ortak dokümanlar üzerinde çalışmasını hedefleyen proje, tam olarak aktarılamadı ve eksikleriyle de dikkat çekti.

Google Buzz

Gmail dahilinde oluşturulan bir sosyal ağ olarak tanımlanabilecek Google Buzz, dünyada büyük bir ilgi gördü. Fakat çeşitli güvenlik sorunları nedeniyle problemlerin arka arkaya gelmeye başladığı Buzz servisi, Google için can sıkmaya başladı ve 2011 itibari ile yayından kalktı. Sonrasında ise Google+ devreye alındı.

Google Video

Video konusunda farklı bir platform oluşturmayı hedefleyen Google, Video servisini aktif hale getirdi. Youtube gibi güçlü bir servisin alınmasının ardından ise 2012 itibari ile yayın hayatını sonlandırdı.

Google Health

Kullanıcıların sağlığını kontrol etmesini ve verilerini tek bir uygulama içerisinde kayıtlı tutmasını hedefleyen Google Health, diğer Google servisleriyle de uyumlu bir şekilde çalışabiliyordu. Fakat kullanıcılar tarafından gösterilen ilgi, Google için yeterli bulunmadığından dolayı 2012 yılı itibari ile kapatıldı.

Google Notebook

Şu anda aktif olarak kullanılan Google Docs servisinin bir benzeri olan Google Notebook, Google Docs’un geliştirilmesi ile birlikte yerini yeni servise bıraktı.

Google Reader

RSS takibi konusunda başarılı servislerden birisi olan Google Reader, çok sevilmesine rağmen kapatıldı. Kapatılacağının duyurulmasının ardından çok tepki alsa da Google kararından dönmedi, 2013 yılı Google Reader için son yıl oldu.

iGoogle

Kişiselleştirilmiş bir Google ekranı olarak tanımlanan iGoogle, dönem içerisinde oldukça popülerdi. Fakat Chrome’un popülerleşmeye başlaması ile birlikte önemini yitirdi ve 2013 yılında kapatıldı.

Orkut

Sosyal ağ uygulaması olarak tanıtımı yapılan Orkut, 2014 yılına kadar dirense de popülerliğini kısa sürede kaybetti.

Google Catalogs

Dijital kataloglar üzerinden alışveriş yapma imkanı tanıyan Google Catalogs, fikir olarak dikkat çekse de 2015 yılında tamamen kaldırıldı.

Google Glass

Farklı bir gözlük konsepti olarak dikkat çeken Google Glass, ilk olarak 2012 yılında tanıtıldı. Fakat bir türlü istenen hale getirilemediği gibi beklentilerin altında kaldı. 2015 yılının Ocak ayı itibari ile Google projeyi sona erdirdi.

Google Hangouts On Air

Canlı yayın servisi olarak tanıtılan Google Hangouts On Air, Youtube Live ile birlikte sona erdi. Servis 2016 yılında kapatıldı.

Google+

Ve Google’ın başarısızlıkla sonuçlanan son projesi Google+ oldu. Google her ne kadar bu servise büyük umutlar b ağlamış olsa da beklentiler karşılanmadı ve kullanıcılar da bu servise çok fazla ilgi göstermedi. Güvenlik problemlerinin de yaşanmaya başlanması Google+ için son oldu.




Google+ Stories Tanıtım Videosu


PAYLAŞ