Google Huawei'yle yeniden çalışmanın yollarını arıyor! - Haberler - indir.com

Google Huawei'yle yeniden çalışmanın yollarını arıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-27 18:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

ABD amborgosu nedeniyle Google ortaklığını kaybeden Huawei cephesine yeni bir gelişme yaşanıyor. Google bu durumu değiştirmenin yollarını aramaya başladı!

Mayıs ayından beri zorlu bir dönemden geçen Huawei, ABD yetkilileri tarafından “Ulusal güvenlik tedidi” ilan edilmişti. Çeşitli yaptırımlarla zorlanan Çinli şirketin ABD’li şirketlerle çalışması da yasaklanmıştı. Bu kararla birlikte Android’in bel kemiği olarak bilinen Google’a anlaşmasını kaybeden Huawei, yeni piyasaya sürdüğü Mate 30 gibi cihazlarını Google servisleri olmadan pazara çıkarmak zorunda kalmıştı. Kullanıcılarını mağdur etmemek adına çeşitli yollar arayan şirket geçtiğimiz ay kendi uygulama mağazasını yayınlamış ve uygulama geliştiricilerine geniş fırsatlar sunmuştu.

Google Huawei'nin yeni telefonunu sızdırdıGoogle Huawei'nin yeni telefonunu sızdırdı

Google, Huawei’yle çalışabilmek için yasal yollara başvurdu!

Geçtiğimiz hafta Huawei cihazlarına Google uygulamalarının kaçak olarak indirilmesine karşı çıkan arama motoru devinin bu durumu Huawei’ye yeniden çalışmaya başlamanın yollarını aradığı ortaya çıktı. Son gelen bilgilere göre Google, Huawei ile yeniden iş yapabilmek için yasal kurumlarla görüşmelere başlamış bulunuyor. Google’ın bu adımı atmasındaki en büyük neden ise amborgoyla birlikte Android tarafında en büyük müşterilerinden birini kaybederek Huawei gibi zarar görmesi. Bir diğer nenin ise yanı sıra şirketin Android ve iOS haricinde yeni bir ekosistem oluşturmaya çalışması da ilerleyen dönemlerde Google’ın yeni bir rakip kazanması anlamına gelmesi olduğu iddia ediliyor.

Huawei'den açıklama; Google'a geri dönmeyeceğiz

Huawei ile yeniden çalışabilmek için Beyaz Saray’la görüşmelere başladığı söylenen Google’ın bu konuda kurumsal görüşmeler yaptığı iddia edilmekte. Bazı kaynaklara göre Google yetkililere Huawei’ye Android lisansının geri verilmesinin ulusal güvenlik tehdidi oluşturmadığını anlatmaya çalışıyor. Bu görüşmelerin nasıl sonuçlanacağı henüz bilinmemekle birlikte, geçtiğimiz dönemlerde Google’a dönmeyeceğini açıklayan Huawei’nin de nasıl bir karar alacağı henüz bilinmiyor.  Google ve Huawei'yle ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Google'dan Huawei hakkında önemli uyarılar!Google'dan Huawei hakkında önemli uyarılar!
Huawei'den dikkat çeken AppGallery tanıtımıHuawei'den dikkat çeken AppGallery tanıtımı

PAYLAŞ