Google, Huawei'yi Android'in İnternet Sitesinden Kaldırdı - Haberler - indir.com

Google, Huawei'yi Android'in İnternet Sitesinden Kaldırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-27 12:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın Huawei ile olan ilişkilerini sonlandırması ile beraber yaptırımların uygulanmaya devam ettiğini görüyoruz. Google ilişkileri askıya alma noktasında 90 günlük bir erteleme uygulamasına rağmen, ABD hükümeti ile problem yaşamamak için diğer şirketler tarafından yaptırımlar artmaya devam ediyor. Huawei cephesinden ise yaşanan bu durumlar sonrasında akıllı telefonlar için Android dönemi sonlanmış oldu. ARM cephesinden ilişkilerin askıya alınması şirketin işlemci üretiminin önüne geçerken, Wi-Fi sertifikası ve SD Birliği de yine Huawei ile çalışmayacaklarını açıkladı. Tüm gelişmeler yaşanmaya devam ederken Google Android’in resmi internet sitesi üzerinden Huawei ismi kaldırıldı.

Android Sitesinden Huawei Tamamen Kalktı

İşte Huawei Telefonlarda Google Play'in Yerini Alacak Uygulamaİşte Huawei Telefonlarda Google Play'in Yerini Alacak Uygulama

Huawei’nin sahip olduğu amiral gemisi modelleri olan Huawei P30 Pro ve Huawei Mate X cihazları Android internet sitesi üzerinden kaldırıldı. Samsung’dan Xiaomi şirketine kadar birçok ismin akıllı telefonlarına yer veren internet sitesinde artık Huawei bulunmuyor. Google’dan hamleler sadece yeni modeller için değil bir önceki seri modeller için de geliyor. Öyle ki bir süre önce Huawei Mate 20 Pro modeli de Android Q Beta programından çıkarılmıştı. Google yapmış olduğu bu işlemler ile Google ile olan ilişkisinin tamamen koparma noktasında getirirken, diğer tarafta ise Huawei’nin kendi işletim sistemi olan Hongmeng OS üzerinde çalışmalarının sürdüğü biliniyor.

Bu hamleler ile beraber Huawei’nin artık Android döneminin tamamen bittiği resmen gözüküyor. Bakalım pazarda Huawei yeni işletim sistemi ile ne gibi işler yapabilecek göreceğiz.  


Huawei Artık Telefonlarında SD Kart Girişi KullanamayabilirHuawei Artık Telefonlarında SD Kart Girişi Kullanamayabilir
Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder?Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder?

PAYLAŞ