Google Huawei'ye Kirin işlemcileri yasakladı - Haberler - indir.com

Google Huawei'ye Kirin işlemcileri yasakladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-24 11:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının iki başarılı ismi Google ve Huawei arasındaki gerilim ve yaptırımlar herkes tarafından bilinen bir durum. Bugün içerisinde Reddit'te bir kullanıcı tarafından paylaşılan bilgilere göre Google daha farklı bir yaptırıma başlamış görünüyor. Google'ın Kirin işlemci yasağı gündemde. 

Google’dan Huawei’ye Kirin işlemcisi yasağı geldi

ABD'nin uyguladığı yaptırımlar sebebiyle zorlu bir süreç yaşayan ve ardından da HarmonyOS adında kendi işletim sistemini kuran Huawei, şu an için Google servisleri bulunmayan akıllı cep telefonlarında Huawei Mobile Services kullanıyor. Her geçen gün uygulama sayısını artıran bu servis, Huawei'nin bel kemiği olarak değerlendiriliyor. Fakat birçok akıllı cep telefon kullanıcısı Google tarafından üretilen servislerin ihtiyaç duyduğu, yani örneğin Gmail, YouTube, Google Dokümanlar gibi uygulamaları da kullanmak istediğinde, Huawei akıllı cihazlarda büyük bir çıkmaza giriliyor. Bu durumu da işlemci tedarik edemediği için kendi üretmiş olduğu Kirin işlemcisinin yapısı da eklendiğinde, son kullanıcı tarafından çeşitli olumsuzluklara yol açıyor. 

Huawei işlemcili MateStation B515 PC tanıtıldıHuawei işlemcili MateStation B515 PC tanıtıldı

Bugüne kadar Kirin işlemcisine ve HMS yer alan akıllı cep telefonlarda Google servisi gerektiren uygulamalar üçüncü parti yazılımlar ya da direkt olarak APK dosyaları ile yüklenebiliyordu. Fakat bugün Reddit'te yer alan bir kullanıcının paylaşımı son derece büyük bir ses getirdi. Google Maps adlı uygulama dosyasını indiren bir kullanıcı, Kirin işlemcisi bulunan Huawei cihazına bu dosya aktarımı yapılıyor. Sonrasında ise klasik kurulum gerçekleştirmek isteyen bir kullanıcı; “bu uygulama cihazınızdaki işlemci ile uyumlu değil” uyarısıyla karşılaşıyor. Söz konusu bu uygulama dosyasında sorun olabileceğini de düşünen bu kişi, aynı dosyayı Samsung marka bir akıllı cep telefona yüklemeyi deniyor ve sorunla karşılaşmıyor.

Ardından ise Huawei P40 ve P30 ve P20 modellerinde uygulama dosyasını test ettiğinde yine aynı hatanın meydana çıktığı da belirtildi. Yaşanan bu durumdan sonra konusu geçen Huawei akıllı cihaz sahipleri de kendileri deneyerek yükleme yapamadıklarını belirtiyorlar. Bu durumun ise tamamen deneme yanılmadan sonra ortaya çıktığı belirtiliyor. Konuyla ilgili olarak ne Google ne de Huawei tarafından yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor. Yakın zaman içerisinde şirketlerin herhangi birinden bir açıklama yapılması bekleniyor. 


Huawei ve Leica arasındaki anlaşma bitiyor muHuawei ve Leica arasındaki anlaşma bitiyor mu
Huawei Enjoy 20e Snapdragon işlemciyle gelebilirHuawei Enjoy 20e Snapdragon işlemciyle gelebilir
Huawei Mate serisinin yıllar içerisindeki değişimiHuawei Mate serisinin yıllar içerisindeki değişimi

PAYLAŞ