Google, HTTPS Kullanan Sitelere Ayrıcalık Tanıyacak - Haberler - indir.com

Google, HTTPS Kullanan Sitelere Ayrıcalık Tanıyacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Google, HTTPS yani güvenli internet protokolü kullanan web sitelerine ayrıcalık tanıyarak arama sonuçlarında daha üst sıralara taşıyacağını duyurdu.

Önceki duyurular arasında verilerini şifreleyen web sitelerine arama sonuçlarında ayrıcalık tanıyacağının açıklamasını yapan Google, bu defa yaptığı duyuruyla HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) yani güvenli internet protokolü kullanan web sitelerini arama sonuçlarında daha üst sıralarda çıkartacağını açıkladı. Google, bu adımıyla HTTPS kullanımının yaygınlaşmasını hedefliyor.

https anywhere

Bugüne kadar yapılan testlerde arama sonuçlarının yüzde 1'den az kısmını etkilediğini belirten Google, HTTPS kullanan web sitelerinin arama sonuçlarındaki etkilerinin kaliteli içerik yapısına sahip olan sitelere oranla çok daha az olduğunu da vurguluyor.

Güvenli internet açısından önemli bir hamle olarak gördüğümüz HTTPS kullanımını yaygınlaştırmayla ilgili Google, ayrıca protokolü kullanacak sitelerin nasıl bir alt yapıya sahip olmaları gerektiğini de bir blog yazısında ele aldı. Buna göre web sitenizde olması gereken önemli kriterler ve öneriler şunlar;

- HTTPS sertifikası alırken tam olarak hangi sertifikaya ihtiyacınız olduğunu iyi belirlemelisiniz. Single ya da Multi Domain.
- Kullanacağınız sertifika 2048-bit olmalıdır.
- Site üzerinden vereceğiniz linkler mümkün olduğunca aynı protokolü kullanan sayfalara ya da web sitelerine olmalı.
- HTTP'den güvenli internet protokolü HTTPS'ye geçerken nelere dikkat edeceğinizi mutlaka öğrenin. Bunun için Google tarafından hazırlanan makaleyi inceleyebilirsiniz.
- Site haritanızın yer aldığı Robots.txt dosyasındaki HTTPS kullanan sayfaları kesinlikle engellemeyin.
- Arama motorlarına web siteniz için izinler vererek, Noindex meta tag kullanımından kaçının.

 





PAYLAŞ