Google, Hırsızlıklık Suçlamalarına Yanıt Verdi - Haberler - indir.com

Google, Hırsızlıklık Suçlamalarına Yanıt Verdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-18 10:31:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Online şakı sözü ve müzik bilgi platformu olan Genius tarafından ortaya atılan iddiaya göre, Google Genius’un şarkı sözlerini çalıyor. Söz konusu olan iddiayı yalanlayan Googled, The Wall Street Journal’a konuştu.

Arama motoru devi Google, şu aralar şarkı sözleri çalma iddiası ile karşı karşıya. Söz konusu olan iddialar online şakı sözü ve müzik bilgi platformu olan Genius tarafından geldi. Genius tarafından ortaya atılan iddiaya göre kullanıcıların bazı şarkılar ile ilgili Google’da arama yapıldığı zaman karşılarına çıkan özel kutudaki içeriklerin izinsiz kullanıldığı konusunda bilgi verdi. Uzun bir süreden beri kendi şarkı sözlerinin kopyalanıp, kopyalanmadığını belirlemek adına bir yöntem kullanan Genius, kendi geliştirdiği bir filigranla özel bir işareti şarkı sözlerinin başına ve sonuna yerleştiriyor. Geliştirdiği bu yöntem sayesinde Genius, kopyalanan şarkı sözlerini tespit edebiliyordu.

Google'dan Oyun Yapmaya Yarayan Oyun: Game BuilderGoogle'dan Oyun Yapmaya Yarayan Oyun: Game Builder

Google söz konusu iddiayı yalanladı

The Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir habere göre, Gunius bahsi geçen bu yöntem sayesinde arama motoru devi Google’ın şarkı sözlerini çaldığını söyleyerek gündeme bomba gibi düştü. ABD menşei olan Google ise The Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada söz konusu olan bu iddianın yalan olduğunu ifade etti. Ortaya attığı iddia ile herkesin kafasını karıştıran Genius şu an için adli makamlara olayı taşımadı. Fakat ABD basınında yer alan haber konularına göre, şarkı sözlerinin fikri mülkiyetine sahip olmayan şirketin iddiasını kanıtlaması durumunda dahi istediği sonucu alması baya zor gibi görünüyor. Herkesin merakla beklediği bu sonuç bakalım nasıl sonuçlanacak. Google ilerleyen günlerde karşı karşıya kaldı bu suçlama ile bakalım nasıl bir açıklama yapmaya devam edecek? Söz konusu olan iddianın The Wall Streer Journal tarafından paylaşılan haberde yer alan ifade ise şu şekilde idi; “2016’dan itibaren verilerinin çalındığından şüphelenen Genius, şirket web sitesindeki içeriklerde ufak bir değişikliğe giderek, sözlerde yer alan tırnak işaretlerini her şarkı için aynı sırayla düz tırnak ve kıvırcık tekli tırnak arasına gelecek şekilde yeniden düzenledi. Böylelikle Google’da arama yapıldığında içeriklerin birebir kendi sitelerinden kopyalandığı ve Google’ın illegal bir işlem yaptığı kanıtlanacaktı.”

 

 

 

 


Google Dokümanlar Çevrimdışı Bir Şekilde Nasıl Kullanılır?Google Dokümanlar Çevrimdışı Bir Şekilde Nasıl Kullanılır?
Google Şarkı Sözlerini Çalıyor İddiası!Google Şarkı Sözlerini Çalıyor İddiası!

PAYLAŞ