Google, Hibrit çalışma sistemini destekleyecek - Haberler - indir.com

Google, Hibrit çalışma sistemini destekleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-19 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Google Takvim için hibrit çalışma sistemini benimseyen şirketleri ve çalışanların hayatını daha da kolay bir hale getirecek özellik geliştirdi. 

Google Takvim, pandemi dönemi içerisinde yaygınlık kazanan hibrit çalışma sistemi karşısında gelen iletişim sorunlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olacak bir özellik geliştirdi. Haftanın her günü farklı zamanlar içerisinde değişik konumlarda işlerine devam eden kullanıcılar için artık Takvim üzerinden konum paylaşımları yapmak mümkün olacak. Aynı zamanda hangi tarihte nerede çalışacağını da önceden belirtmeniz mümkün hale gelecek. Google konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, "Başkalarına haftanın hangi günlerinde ofiste olmayı, evden çalışmayı veya başka bir yerden çalışmayı planladığınızı göstererek, hibrit bir işyerinde yüz yüze işbirliğini planlamak veya beklentileri belirlemek daha kolaydır." şeklinde konuştu.

Google'ın ücretsiz VPN'i genişlemeye devam ediyorGoogle'ın ücretsiz VPN'i genişlemeye devam ediyor

Google Takvim ile konum paylaşımı 

İş yeri tarafından yapılan bir etkinliğe davet edildiğinizi düşünün. Arkadaşlarınız fiziksel olarak, siz ise dijital ortam üzerinden katılmaya karar vermeniz halinde bunu Google Takvim üzerinden karşı tarafa bildirebilirsiniz. Özellikle de yöneticilerin işini daha da pratik hale getirmeyi hedefleyen yeni fonksiyon, çalışan sayısı fazla olan şirketlerin toplantı ve etkinlik planlamalarını yapmak için etkili bir rol üstlenecek. 

Sizi herhangi bir etkinliğe veya toplantıya davet eden kişiler ile konum bilgilerini paylaşmak için ise Takvim hizmetindeki “Çalışma yerini etkinleştir” bölümüne gitmeniz gerekiyor. Gün/saat listesinin yanında Ofis, Ev, Belirtilmemiş veya “Başka bir yer” adımları arasından bir seçim yapabileceğini açılır menü yer alacak. burada ayarlayacağınız çalışma bilgisi, sizin uygun/mesaj durumunuzu mevcutta görüntüleyebilen kişiler tarafından erişim sağlayabilecek. 

Söz konusu bu özelliğin 30 Ağustos'tan itibaren dünya genelin kullanıma sunulacak. Google Takvim kullanıcıları mevcut konumlarını anlık olarak paylaşmanın yanı sıra, haftalık olarak da düzenli bir rutin belirleyebilecek ve değişiklik olması halinde de planlar üzerinde güncelleme yapabilecekler. Ana ekrana yerleştirilen bir hızlı kısayol özelliği sayesinde konum hızlı bir şekilde değiştirilebilecek. 

 


Internet Explorer Google Meet ile yollarını ayırıyorInternet Explorer Google Meet ile yollarını ayırıyor
Google yavaş yüklenen web siteler için harekete geçtiGoogle yavaş yüklenen web siteler için harekete geçti
Google’ın ‘Cihazımı Bul’ özelliği ile ilgili yeni detaylarGoogle’ın ‘Cihazımı Bul’ özelliği ile ilgili yeni detaylar

PAYLAŞ