Google, her yeni ürün öncesi bunu yapıyor - Haberler - indir.com

Google, her yeni ürün öncesi bunu yapıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-05 22:34:02
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Google, 21 yıl boyunca ürettiği tüm ürünlerini diğer şirketler gibi halka sunmadan önce test ediyor, garip olan ise Google bu test aşamasında geleneksel olarak dogfood ve fishfood adındaki testlerine sokması. İşte Google'ın her yeni ürün öncesi uyguladığı önemli şey.

Günümüzden 21 yıl öncesinde kurulan Google, kurulduğundan bu güne kadar ürettiği tüm ürünlerinin geliştirilmesinde belirli yöntemleri kullanıyor. Bu güne geldiği tüm süreçte de kullanılan ürünlerin geliştirilmesinde iki önemli aşama bulunuyor bunlar fishfood ( balık yemi ) ve dogfood ( köpek maması ) aşamaları.

Google, internet uygulamalarında kullandığı hesap değiştirme arayüzünü yenilediGoogle, internet uygulamalarında kullandığı hesap değiştirme arayüzünü yeniledi

Google Dogfood ve Fishfood

Google'ın ürünleri geliştirdiğinde kullandığı Dogfood aşaması çıkardığı ürünlerin ardından satışa sunulmadan önce şirket çalışanları tarafından ürünü denemesi ve test etmesidir. Şirket çalışanlarının bu yaygın denemeleri daha ilk aşamalarda sadece bir ekip tarafından denenme aşamasına ise fishfood aşaması deniliyor. Bu zamana kadar çıkarmış tüm ürünlerinde geleneksel  hale gelen dogfood ve fishfood yöntemleri kullanılıyor. 

Bir google çalışanı tarafından teknoloji yazarı olan "Bill Murphy Jr" a bu konu hakkında bir mail geliyor, Murphy tarafından yayınlanan mailde  Google çalışanı  Bir şirketin böyle bir konsepte sahip olması şaşırtıcıysa (hatırlatalım) o, Google. Beta sürümünden hemen önce ürünleri yoğun bir şekilde kullandığımız “dogfood” ve “fishfood” adlı bir konsepte sahibiz şeklinde bu konuya açıklık getirdi. Google çalışanlarının kullandığı dogfood yöntemi sadece Google'da da kullanılmıyor. Bu yöntem ve süreçler sadece Google'a ait değil, diğer şirketler de ürettiği ürünleri şirket içindeki ekiplerine dağıtarak telefonları deneme fırsatı sunuyor. Bir diğer test yöntemi ise üretilen ürünler farklı firmaların çalışanlarına sunulması. Belirli süreçler içinde denenen bu ürünler, telefonun en stabil halde çalışması için. ABD merkezli dev şirket Google, yayınladığı blog yazısında dogfoodun hala kendilerinin için önemli bir aşama olduğunu söylerken test ekiplerinin dogfood aşamasından önce olan problemleri bulmaları için ellerinden geldiği en iyi testleri gerçekleştirdiğini açıklıyor.

Anthony Vallone ( Google mühendisi ) kaleme aldığı makalelerde Google Drive, Gmail, Hangouts, Takvim, Harita, Gruplar, App Engine ve Chrome gibi uygulamalar da dogfood aşamalarından geçiyor, ardından kullanıcılara sunuluyor.

 


Google beklenildiği gibi Fitbit'i satın aldıGoogle beklenildiği gibi Fitbit'i satın aldı
Google, doktorlar için özel arama motoru kurabilirGoogle, doktorlar için özel arama motoru kurabilir

PAYLAŞ