Google Haritalar'ın Bu Özellikleri İle Kaybolmayacaksınız - Haberler - indir.com

Google Haritalar'ın Bu Özellikleri İle Kaybolmayacaksınız

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-29 17:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın başarılı servisleri arasında kullanıcıların yoğun olarak kullandıkları harita servisi Google Haritalar da bulunuyor. Piyasada birçok harita uygulama ve aracı bulunuyor. Bunlar arasında ne bilinenler Google Haritalar, Yandex Navigasyon ve Apple Haritalar gibi isimler oluyor. Ancak birçok işleve sahip olan Google Haritalar ile yol bulma ve mekan keşifleri gibi noktalarda birçok yararlı özelliği bulunuyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Google Haritalar da yer alan birçok işlevsel özelliklerden bahsedeceğiz. Google Haritalar dışarıdan sadece temel yol bulma uygulaması olarak gözüküyor. Ancak özellikleri sadece bununla sınırlı kalmayıp planlama ve sosyallik noktasında oldukça işlevsel özellikler devreye giriyor. Gelin şimdi günlük hayatta ve normal kullanımda bir hayli işe yarayacak olan Google Haritalar özellikleri neler bakalım.

Google Haritalar İşlevsel Özellikler

İş Rotası Sekmesi

En yeni güncellemeler ile beraber Google Haritalar uygulamasına İş Rotası adlı yeni bir sekme eklenmiş durumda. Bu sekmeye girdiğiniz zaman iş ve ev adresleriniz gibi konumları belirlemeniz gerekiyor. Söz konusu konum ayarları sonrasında hangi ulaşımı sıklıkla tercih ettiğinizi belirlemeniz gerekiyor. Gerekli tüm ayar ve saatler sonrasında artık işe gitmeden önce hangi saatlerde çıkmanız gerektiği ve en doğru rota bilgileri gibi yol yardım seçenekleri sizlere sunulacaktır. Gün içerisindeki yoğunluğunuzu bu planlı çalışma ile biraz daha rahatlatmış olacaksınız.

Konum Paylaşımı

Son zamanlarda sosyal medya ve WhatsApp gibi uygulamalarda yer alan konum paylaşım özelliği Google Haritalar için de bulunuyor. Bu özellik ile bir kişiye konumunuzu paylaşabilir ve bu sayede buluşmanızı daha kolay bir hale getirebilirsiniz. Uygulamada yer alan konum paylaşımı seçeneği ile sekiz saate kadar konum paylaşımı yapabilirsiniz. Bir bağlantı üzerinden yapılan bu durumda bağlantıya tıklayan herkes o an hangi konumda olduğunuzu görecektir.

Zaman Çizelgesi

Gün içerisinde aşırı gezen biriyseniz zaman çizelgesi tam da size göre bir özellik diyebiliriz. Bu noktada gün içerisindeki aktivitelerinizi ve nerede bulunmanız gerektiği gibi özellikleri zaman çizelgesi ile görebilirsiniz. Ayrıca gün sonunda zaman çizelgesi üzerinden hangi mekanlara giriş yaptığınızı ve hangi noktalarda bulunduğunuzu detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

İki Nokta Arası Mesafe

Bir yol tarifi ve rota öncesinde iki nokta arasında ne kadar mesafe olduğunu Google Haritalar kullanarak öğrenebilirsiniz. Haritada hangi noktadan başlamak istiyorsanız basılı tutmanız yeterli olacaktır. İşaretlediğiniz yer sonrasında mesafe ölç seçeneği ile sizlerden ikinci bir nokta daha eklemeniz isteniyor. Bu seçimler sonrasında seçeceğiniz iki nokta arasındaki mesafeyi öğrenebileceksiniz.

Yol Tarifinde Doğru Rota Seçimi

Uzun bir yol yapacaksanız ve geçeceğiniz yerlerde ücretli geçişlerin olmasını istemiyorsanız yine rota seçerken bunun ayarını gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede yolculukta karşınıza çıkacak olan ek ücretlerin önüne geçmiş olacaksınız. Ayarlar > Navigasyon ayarları üzerinden Rota seçenekleri adı altında gerekli ayarları gerçekleştirebilirsiniz.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ