Google, Haritalar'dan para kazanmak istiyor! - Haberler - indir.com

Google, Haritalar'dan para kazanmak istiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-11 13:51:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google’ın sahip olduğu başarılı servislerden birisi olan Haritalar uygulamasının 1 milyar kişilik bir kullanıcı kitlesi bulunuyor. Şimdi ise şirket bu uygulama üzerinden para kazanmayı hedefliyor. Çeşitli firma, sponsorlu listeleme ve yeni özellikler ile Haritalar uygulaması üzerinden para kazanacak. Google Haritalar servisi baktığımız zaman dünya üzerinde 1 milyardan fazla kullanıcıya hitap ediyor. Kullanıcıların bir noktayı bulma ve yön bulmada gittikleri yerler hakkında bilgiler alma noktasında uygulama oldukça işlevsel ve güvenilir bir yapı olarak karşımıza çıkıyor. Google ise bu servisi üzerinden artık para kazanmayı hedefliyor. Google Haritalar yine ücretsiz olacak fakat, tıpkı arama motorunu bir kazanca dönüşmesi gibi Haritalar için de benzer hamleler gerçekleştirilecek.

Google, Haritalar ile para kazanmaya başlıyor

Google Haritalar Konum Önermeye ve Eşleşme Yüzdesi Göstermeye BaşladıGoogle Haritalar Konum Önermeye ve Eşleşme Yüzdesi Göstermeye Başladı

Bu noktada artık Google Haritalar’da sponsorlu içerikler göreceğiz. Yakın zamanda bu özelliğin sunulması beklenirken, sponsorlu mekanların daha öne çıkması bekleniyor. Bu reklamların yoğunluk oranı ve kullanım işlevselliği bakımından uygulamayı nasıl etkileyeceği ise merak ediliyor. Tıpkı Google aramalarında ilk sırada yer alan reklamlı içerikler gibi, işletme sahipleri de Google Haritalar’da ön plana çıkabilecekler. Bu durumda ise aranan bir mekanın bulunması için, kullanıcıların kesin bir işletme adı araması gerçekleştirmesi gerekecek. Daha önce analizci Biran Nowak, Google işletme yöneticisi ile yapılan röportajda, Haritalar uygulaması için “kendi alanındaki en az monetize edilmiş uygulama” sözlerini dile getirmişti.

Google sadece sponsorlu içerikler değil, kişiselleştirilmiş tavsiye ve reklamlar ile de para kazanabilecek. Kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen ve severek kullanılan Google Haritalar için sponsorlu içeriklerin dahil olması kullanıcıları başka harita uygulamalarına yönlendirecek mi göreceğiz. Gelecek olan reklam ve sponsorluk içeriklerinin ne derece olduğu ve kullanıcıları hangi düzeyde rahatsız edeceği şuan için bilinmiyor.  


İlgili uygulamalar
Google Haritalar'a 1 nisan şakası eklendiGoogle Haritalar'a 1 nisan şakası eklendi

PAYLAŞ