Google Haritalarda Öğrenilmesi Gereken İpuçları Nelerdir? - Haberler - indir.com

Google Haritalarda Öğrenilmesi Gereken İpuçları Nelerdir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-03 16:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Google tarafından sunulan Google Haritalar hizmeti bildiğiniz üzere her an her yerde yol tarifi konusunda eşsiz bir performans sergiliyor. Birçok ülkede şüphesiz en çok tercih edilen navigasyon uygulaması Google Haritalar'dır. Bulunduğunuz konumdan farklı bir konuma geçiş yapmak adına yol tarifi yapan Google Haritalar hizmeti akıllı cihaz kullanan her bir kullanıcının tercih edeceği uygulamalar arasında şüphesiz bir numarada yer alıyor. Tahmin edeceğiniz üzere Google Haritalar uygulamasında bilmediğiniz bir çok detay söz konusudur. Bu özellikler hakkında bilgi edinerek Google Haritalar uygulamasından çok daha fonksiyonel bir şekilde faydalanmanız mümkün hale gelecek. Google Haritalar uygulaması hakkında ipuçları elde etmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

- Park Bölgenizi Kaydedin

Zaman zaman, özellikle de büyük şehirlerde aracınızı park ettiğiniz de konum olarak aracınızı nereye park ettiğinizi unutabilirsiniz. Şöyle ki, Google Haritalar uygulaması aracınızı nereye park ettiğinizi ve aracınızın park alanında ne kadar kaldığını dahi size söyleyecektir. Bu sayede aracınızın park alanındaki yeri hakkında çok daha net bilgi elde edeceksiniz. 

Google Haritalar Doğal Afetler İçin Uyarı VerecekGoogle Haritalar Doğal Afetler İçin Uyarı Verecek

Aracınızı park ettiğiniz yeri kaydetmek için ekranda yer alan mavi noktaya dokunun ve ardından ise Park Yerinizi Kaydedin butonuna tıklayın. Bu özellik sayesinde aracınızı nereye park ettiğiniz harita üzerinde bir eklenti halinde belirecektir. Park hatırlatma özelliğini de aktif hale getirmek için, park yerinizi kaydetme işlemini yaptıktan sonra park kartını açmak ve park yerini hakkında çok daha detaylı bilgi elde etmek için etiket kartını açın ve kaydırın. Bu şekilde kayıt etme işlemini yaptıktan sonra belirlenen konumu arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz. 

- Motosiklet Modunda Gezin

Teknoloji dünyasının lideri Google, iki tekerlekli araç ile hedefe ulaşmak adına en iyi rotayı belirlemek adına Motorsiklet Modu'nu sundu. Şöyle ki, Google Haritalar bu güne dek, GPS'e tıkladığınız anda ve navigasyon ile yol tarifi başlattığınız anda karşınıza arabayla, otobüsle, trenle ya da yürüyüş ile beraber belirli rotalar sağlanıyordu. Artık yeni özellik olarak Motosiklet Modu da uygulama üzerinde yerini aldı. Motosiklet Modu nasıl erişim sağlayacağınızı kontrol etmek için sadece yeri arama yapın ve navigasyon işlemine başlayın; araba, tren ve yürüyüş ile beraber bir bisiklet simgesi ile karşı karşıya geleceksiniz. 

- Biden Çok Hedef Gezin

Google Haritalar, birbirinden farklı özellikler ile beraber aynı zamanda farklı hedeflerin navigasyonunu da sunar. Evinize geri dönüş sağlarken farklı konumlara uğramak isterseniz, farklı lokasyonları da kaydedin. Bu şekilde çok daha istikrarlı bir kullanım elde edebilirsiniz. Uygulamanız üzerinde yer alan son varış noktasını arayın ve üç nokta kısmına dokunun ve sonrasında ise varış kısmına ulaşamadan önce gitmek istediğiniz noktayı seçin ve yeri eklemek için de Durak Ekle seçeneğine dokunun. Farklı duraklar da ekleyerek uygulamanızı çok daha sistematik bir şekilde kullanma imkanı elde edebilirsiniz. Google Haritalar uygulamasını ipuçları ile beraber kullanmak için sizde ince detayları hakkında bilgi edinin ve bu sayede daha kolay bir kullanım elde edin. 

 


İlgili uygulamalar
Yeni Google Haritalarda İşletmeler Müşterileri ÖdüllendirecekYeni Google Haritalarda İşletmeler Müşterileri Ödüllendirecek
Google Haritalar İçin İki Yeni ÖzellikGoogle Haritalar İçin İki Yeni Özellik
Google Haritalar, eksiklerini yapay zeka yardımıyla tamamlayacakGoogle Haritalar, eksiklerini yapay zeka yardımıyla tamamlayacak

PAYLAŞ