Google Haritalar’da müzik kontrolleri nasıl etkinleştirilir? - Haberler - indir.com

Google Haritalar’da müzik kontrolleri nasıl etkinleştirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-07 20:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Google Haritalar kullanıcısıysanız ve Google Haritalar üzerinden müzik kontrollerini etkinleştirerek kullanmak istiyorsanız, aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz. 

Google Haritalar'a Mesajlaşma Özelliği Geliyor

Google Haritalar'ın Bu Özellikleri İle KaybolmayacaksınızGoogle Haritalar'ın Bu Özellikleri İle Kaybolmayacaksınız

Google Haritalar servisi için geliştirilen yeni özellik ile birlikte uygulama kullanımı sırasında müzik kontrolü mümkün duruma geldi. Özellikle müzik dinlemeye devam etmek ve aynı zamanda ön planda Google Haritalar uygulamasını kullanmak isteyen kişiler için büyük bir kolaylık sağlayan bu yeni geliştirme ile siz de hem müzik dinleyebilir hem müziklerinizi kontrol edebilir hem de Google Haritalar servisinden aynı anda yararlanabilirsiniz. Aşağıda yer alan adımları takip ederek kolay bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz bu işlem ile birlikte aynı zamanda Google Haritalar servisini etkin bir şekilde kullanma şansı edebileceksiniz.

Google Haritalar’da müzik kontrolleri etkinleştirme işlemleri

Google Haritalar için yapılan son güncelleme ile birlikte kullanıma hazır hale gelen müzik kontrol işlemleri için uygulamanızı güncellemeniz gerekir. Daha sonrasında ise takip edilmesi gereken adımlar şöyle;

Google haritalar uygulamasını açın. Sol üst tarafta bulunan ayarlar bölümünü açın.

Ayarlar ekranında navigation altında yer alan müzik kontrol seçeneğini etkin hale getirerek özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kişilerin bu konuda dikkat etmesi gereken en önemli detay telefonda kurulu bir müzik uygulamasının yer almasıdır. Spotify ya da Google Müzik gibi farklı uygulamaların desteklendiği yeni özellik, kişilerin kolay bir şekilde müzik kontrolü yapmasını sağlıyor. Arka planda çalışacak olan müzikte herhangi bir kesinti olmayacağı gibi Google Haritalar kullanımı sırasında da yine kontrol sizin elinizde olacak. Üstelik geliştirilen özellik oldukça işlevsel durumda. Google Haritalar servisinde sesli komutlar bulunduğu için bu sesli komutlar kullanıcıya aktarılacağı zaman arka plandaki müzik susturuluyor. Böylece Google Haritalar servisindeki yönlendirmeler ile ilgili herhangi bir sorun yaşanması da söz konusu olmuyor. 

Eğer cihazınıda herhangi bir müzik uygulaması bulunmuyorsa sistem tarafından hata verilecektir. Bu tür durumlarda mutlaka uygulama yüklemeniz ya da mevcut uygulamanızın Google Haritalar sisteminde desteklenip desteklenmediğini  detaylı şekilde kontrol etmeniz gerekir. Bu sayfa ise şöyle görülür;

Google Haritalar'ın Bu Özellikleri İle Kaybolmayacaksınız


İlgili uygulamalar
Google Haritalar'a Anlık Mesajlaşma Geldi!Google Haritalar'a Anlık Mesajlaşma Geldi!

PAYLAŞ