Google Haritalar'a yeni güncelleme - Haberler - indir.com

Google Haritalar'a yeni güncelleme

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-15 22:04:02
Editör : Muhammed Kaya
Kategori : Uygulama

Teknoloji devi Google, Haritalar uygulamasını görme engelli insanlara yardım etmeyi amaçlayan bir sesli rehber ile güncelledi. Yürürken kullanılabilecek bazı yeni sesli komutlar da eklenecek. Şirket, Android ve iOS platformları için güncellemeleri yayınlamaya başladı.

Google Haritalar'a yeni güncelleme

Google Haritalar uygulamanızı güncelledikten sonra, uygulamaya girip, “Yürüyüş seçenekleri” ayarına gidebilir ve altındaki “Detaylı sesli rehberlik” seçeneğini seçebilirsiniz. Google ayrıca görme engelliler için daha ayrıntılı sesli yönlendirme işlevleri ekledi. Yeni özellikler ile onları yürürken bambaşka bir deneyim bekliyor.

Google Haritalar'ın Android Uygulaması GüncellendiGoogle Haritalar'ın Android Uygulaması Güncellendi

Şimdilik, güncelleme yalnızca ABD’de İngilizce ve Japonya’da Japonca olarak kullanılabiliyor. Google, yakında ek diller ve ülkeleri destekleyen güncellemeleri yayınlayacak. Google’ın Tokyo ofisinde proje danışmanı olarak çalışan bir iş analisti olan Wakana Sugiyama’ya göre “Bunlar gibi sık güncellemeler sadece görme engelli bir kişinin A noktasından B noktasına varmasını sağlamıyor, tek başımıza bir yere giderken bize de çok fazla yardımcı oluyor’’



PAYLAŞ