Google Haritalar'a Uygulama İçinde Müzik Desteği Geldi - Haberler - indir.com

Google Haritalar'a Uygulama İçinde Müzik Desteği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-03 09:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın başarılı servislerinden birisi olan Haritalar uygulaması için yeni özellikler görmeye devam ediyoruz. Uygulama için sunulacak son güncelleme ile beraber kullanıcılara yepyeni bir özellik daha sunuluyor. Güncellemenin asıl kitlesi olarak ise düzenli bir şekilde toplu taşımayı kullanan kullanıcılar için diyebiliriz. Ayrıca gelen yeniliklerden birisi ise kullanıcılar dinledikleri müzikleri uygulama içerisinden kontrol edebilecekler. Toplu taşıma kullanan kullanıcılara yönelik gelen yeniliğe gelecek olursak, uygulamaya gelen toplu taşıma sekmesi ile artık kullanıcılar rotaları hakkında bilgi sahibi olarak trafik durumuna erişebilecekler.

Toplu taşıma kullanıcılarına yenilikler

Diğer yandan kullanıcılar yolculuklarının çeşitli noktalarına yönelik bilgiler alabilecekler. Google Haritalar için sunulacak olan bu yenilikler dünyada ilk olarak 80 bölgede kullanıcılara verilecek. Güncelleme ile yeni özelliklere kavuşan kullanıcılar otobüs veya trenlerin o anki konumlarına gerçek zamanlı bir şekilde erişebilecekler. Uygulamada zaten toplu taşıma araçlarının tahmini geliş süresi özelliği yer alıyor. Ancak görsel tarafta ve konum doğruluğu için Google daha yeni işlevsel özelliği servisine ekliyor. Ayrıca Sidney şehrinde taşıtın doluluk oranı yeni özellikler ile gözükecek. Bu doluluk gösterme oranı bir süre sonra diğer şehirlere de gelecek.

Müzik tarafında gelen yenilikte ise Google Play Müzik, Apple Music ve Spotify kullanıcıları dinledikleri müzikleri artık navigasyon uygulaması üzerinden yönetebilecekler. Bu yenilik ile müzik ve harita uygulamaları arasında geçiş yapmaya gerek kalmadan küçük bir işlevsellik sağlanmış olacak. Bu yeni özellikler arasında iOS ve Android cephesi için bazı farklar da yer alacak. Bu noktada Android kullanıcıları rotalarında yer alan sorunları gerçek zamanlı bildirim şeklinde aktif edebilecekler. Ayrıca Android tarafında Spotify içerisinde yer alan içerikler Google Haritalar üzerinden gezilebilecek.

Güncellemenin yakın zamanda tüm Android ve iOS kullanıcılarına sunulması bekleniyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ