Google Haritalar'a Mesajlaşma Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

Google Haritalar'a Mesajlaşma Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-16 10:32:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın başarılı servislerinden birisi olan Google Haritalar için yepyeni bir özellik geliyor. Kullanıcıların yol tarifi ve çeşitli işletmeler için bilgi ihtiyaçlarını gideren Google Haritalar uygulaması ile artık işletmeler müşterileri ile mesajlaşabilecekler. Dünyanın en popüler harita uygulamalarının başında gelen Google Haritalar için mesajlaşma özelliğinin geleceğini söyleyebiliriz. Uygulama kullanıcı deneyimini her zaman en üst seviyeye çıkartmak için çalışma ve geliştirmelerini sürdürüyor. Şimdi ise hem kullanıcıların hem de işletmelerin işine yarayacak yepyeni bir özellik geliyor. Yakın bir zamanda gerçekleşecek olan adım ile Google Haritalar kullanıcıları artık uygulama içerisinden direkt bir şekilde işletmeler ile iletişime geçebilecek.

Google Haritalar Mesajlaşma Özelliği

Google Haritalar'a Uygulama İçinde Müzik Desteği GeldiGoogle Haritalar'a Uygulama İçinde Müzik Desteği Geldi

Haritalar’a gelecek olan bu mesajlaşma özelliği ile artık harita üzerinde yer alan işletme ve mekanlara direkt bir şekilde mesaj gönderilebilecek. Bu sayede işletmeler, müşterileri ile hızlı bir şekilde iletişime geçebilecek. Ayrıca kullanıcılar geçmişte yapılan mesajlaşmalara Google Haritalar’da yer alacak olan Mesajlar sekmesi üzerinden erişebilecekler. Bu noktada Google Haritalar uygulamasına bir mesajlar sekmesi eklenecek diyebiliriz. Kullanıcılar ile mekanlar arasında yapılacak bu mesajlaşma işlemi oldukça sade bir arayüz de gerçekleşmiş olacak. Mesajlaşma paneli oldukça sade tutularak kafa karışıklığının önüne geçilmiş olacak.

Ayrıca işletmeler kullanıcılardan gelecek olan bu mesajları kabul edebilmek için Google My Business hesabına sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca işletmelerin bu mesajlaşma özelliğini kullanabilmeleri için Google My Business uygulamasının son sürümüne güncelleme yapmış olmaları gerekiyor. Google Haritalar’ın mesajlaşma özelliğin hem Android hemde iOS’da yer alan uygulama için yayınlanacak. Ancak bu özelliğin ilk etapta hangi ülkeler için aktif olacağı henüz bilinmiyor. Ayrıca bu mesajlaşma özelliğinin Türkiye’de aktif olup olmayacağı ve eğer sunulursa ne zaman kullanımda olacağı henüz bilinmiyor.


İlgili uygulamalar
Apple CarPlay'de Google Haritalar'ı kullanmanın 5 avantajıApple CarPlay'de Google Haritalar'ı kullanmanın 5 avantajı
Google Haritalar iOS uygulaması, tahmini varışı paylaşabilecekGoogle Haritalar iOS uygulaması, tahmini varışı paylaşabilecek
Apple Haritalar, Google Haritalar'ı geride mi bırakıyor?Apple Haritalar, Google Haritalar'ı geride mi bırakıyor?

PAYLAŞ