Google Haritalar'a karanlık yerlerden geçmeyi engelleyecek bir özellik geliyor - Haberler - indir.com

Google Haritalar'a karanlık yerlerden geçmeyi engelleyecek bir özellik geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-07 18:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Google geliştiricileri, Haritalar uygulaması için beta sürümü geliştirdi. Bu beta sürümü içerisinde uygulamayı geliştirecek olan birçok özelliği içeriyor. Fakat söz konusu bu beta sürümünün kullanıcıların hizmetine ne zaman sunacağı henüz bilinmiyor. ABD merkezli teknoloji şirketi Google, tüketicilere teknolojik konuda bir çok alanda hizmet veriyor. Her geçen gün bu hizmetleri de geliştirmek adına çeşitli yenilikler üzerinde çalışıyor. Şirket tarafından sunulan hizmet ve uygulamalar, tüketici kitlenin hemen hemen her işlemlerini Google hizmetleri tarafından yapmalarına yardımcı oluyor. Şirketin global pazardaki en popüler hizmetlerinden biri de elbette ki Google Haritalar'dır. Google Haritalar uygulaması şimdiye kadar hiç görülmemiş bir özellik ile gelişiyor. 

Google Haritalarda Öğrenilmesi Gereken İpuçları Nelerdir?Google Haritalarda Öğrenilmesi Gereken İpuçları Nelerdir?

Google Haritalar yeni bir özellik ile yenileniyor

Halihazırda en popüler harita uygulamalarından biri olarak uzun yıllardır hayatımızda olan Google Haritalar uygulaması yeni bir özellik ile gelişecek. Google Haritalar uygulamasının bu yeni özelliği, uygulamanın v10.31.0 kodlu beta sürümü ile sunulacak. Uygulama, aslına bakacak olursak fazlasıyla işlevsel özelliklere sahip olup kullanıcılar tarafından beğenilerek kullanılıyordu. Fakat yakın zaman içerisinde sunulacak olan bu yeni özellik, kullanıcıların bambaşka bir Google Haritalar deneyimi yaşamalarını sağlayacak. Çünkü bu yeni özellik Google Haritalar uygulamasını çok daha güvenli hale getirecek ve aynı zamanda yeni yerler de keşfetmelerini sağlayacak. 

Şöyle ki Google Haritalar uygulamasına gelecek olan bu özellik, kullanıcılara belirli bir konumda daha parlak cadde ve sokak görünümü sağlayacak. Örnek vermek gerekirse, gecenin bir saati sokakta yürüyorsunuz ve yürüdüğünüz yoldan pek de emin değilseniz bu özellik size yardımcı olacak. Google Haritalar uygulamasının bu yeni özelliği, bulunduğunuz konuma yakın olan sokak ve caddeleri analiz ederek size aydınlatmaları daha iyi yapılmış konum bilgisi sunuyor. Google Haritalar uygulaması halihazırda oldukça popüler bir harita uygulamasıdır. Yapılan yenilik ile beraber karanlık ortamda uygulamadan çok daha profesyonel bir şekilde faydalanılacak.

Yakın zaman içerisinde sunulacak olan bu yeni özellik, yeni konumlar keşfetmek için ve gece araç kullanan ya da karanlık bir yolda yürüyenler için çeşitli avantajlar sağlıyor. Çünkü daha önce bulunmadığınız bir bölgedeyseniz ve yakın konumlarınızda parlak bir bölge varsa buranın merkez olması muhtemel bir durum olup bu sayede yeni alanlar keşfetmeniz konusunda size yardımcı olacaktır. Google Haritalar'a gelecek olan bu yeni özelliğin kullanıcılar tarafından oldukça beğeni toplayacak ve ciddi anlamda tüketicinin kullanımını etkileyecek gibi gözüküyor. Her geçen gün daha gelişen Google Haritalar uygulamasının bu yeni özelliğinin en zaman kullanıma sunulacağı belli değil. Özellik şu an için beta sürümü şeklindedir. 

Google Haritalar uygulamasına eklenecek olan bu yeni özelliğin, aydınlık sokakları görüntülemek için sokak lambası yanan verileri nasıl toplayacağı şu an için bilinen bir durum değildir. Fakat söz konusu bu özelliğin ilk olarak Hindistan'da test edileceği ardından ise tüm dünyada Google Haritalar üzerinden kullanıma sunulacağı biliniyor. Uygulama her geçen gün kullanıcının daha çok işine yarıyor. 

 


İlgili uygulamalar
Google Haritalar mı yoksa Waze mi daha iyi?Google Haritalar mı yoksa Waze mi daha iyi?
Yakında Google Haritalar'a gelecek 'Gizli Mod'un testlerine başladıYakında Google Haritalar'a gelecek 'Gizli Mod'un testlerine başladı
Google Haritalar'a yeni güncellemeGoogle Haritalar'a yeni güncelleme

PAYLAŞ