Google Haritalar'a Gizli Mod Geliyor - Haberler - indir.com

Google Haritalar'a Gizli Mod Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-08 13:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz gün düzenlenen Google I/O9 etkinliğinde Google Maps'e artık gizli modun geleceği açıkladı.

Geliştiriciler konferansında, Google yenilikleri arasında en çok dikkat çeken özelliklerden biri de Google Maps uygulamasının artık gizli modda kullanılabilecek olmasıydı. Yeni tanıtılan bu özelliğe göre, artık kullanıcılar tarayıcılarında olduğu gibi Google Maps'te de gizli mod özelliğini kullanabilecek ve haritada görüntülenen konumlar ve aramalar arama geçmişinde görüntülenmeyecek.

Yenilenen Google Maps ile Mekanları Daha Kolay Keşfedin!Yenilenen Google Maps ile Mekanları Daha Kolay Keşfedin!

Google Maps Gizli Mod Nasıl Kullanılır?

Google'ın konferansında yenilikler tanıtılırken, bunların nasıl kullanıldığında gösterildi. Google Maps üzerinden gizli modu açmak için, haritalar uygulamasına girdikten sonra, haritanın üst kısmında bulunan profil resminden açılan menüye girmeniz gerekiyor. Karşınıza açılan pencereden "Gizli Modu Aktif Et" seçeneğine tıklamanız yeterli. İşlem bu kadar basit. Gizli modu kapatmak için de yine aynı adımları izlemeniz gerekiyor.

Google Haritalar Konum Önermeye ve Eşleşme Yüzdesi Göstermeye Başladı

Sundar Pichai tarafından açıklanan bu özellik sayesinde, gizli mod aktif edildikten sonra Google Maps ile Google hesabınız arasındaki veri aktarımı durduruluyor. Bu sayede de, gizli mod aktifken yaptığınız konum aramaları ve görüntülemiş olduğunuz konumlar normal moddayken geçmiş aramalarınızda karşınıza çıkmıyor.
Ancak gizli mod seçeneği henüz tüm kullanıcılara aktif hale getirilmediğinin de altını çizmekte fayda var. Henüz yeni test edilen bu özelliğin yıl içinde bütün kullanıcıların kullanımına açılacağı duyuruldu. Bu yeni özelliğin tüm kullanıcılara erişimi için ise henüz bir tarih verilmedi.


İlgili uygulamalar
Google Maps AR navigasyon özelliğini test ediyorGoogle Maps AR navigasyon özelliğini test ediyor
Google Maps “nereye gitsek” sorusuna cevap buluyorGoogle Maps “nereye gitsek” sorusuna cevap buluyor

PAYLAŞ