Google Haritalar'a elektrikli araçlar için yeni bir özellik geldi - Haberler - indir.com

Google Haritalar'a elektrikli araçlar için yeni bir özellik geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-28 14:01:04
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, elektrikli araç sahiplerinin uzun bir süredir beklediği rota planlama özelliği nihayet yayınlandı. Şirketin bu yeni özelliği sayesinde elektrikli araç sahipleri, rotalarında hangi noktada şarj etmeleri gerektiğini ve ne kadar vakit harcanacağı görülebilecek. Ancak yolda yer alan şarj istasyonlarına göre rota oluşturma özelliği Haritalar'da bir eksikti. 

Bugünden itibaren bu durum değişiyor. Google yazılımını kullanan elektrikli araç sahipleri, yeni navigasyon güncellemesi ile beraber şarj için durabilecekleri noktaları planlama özelliğine sahip olacaklar. Bu sayede ise kendileri için en verimli rota, Haritalar tarafından hazırlanacak. 

Şarj istasyonu hakkında detaylı bilgi verilecek

Elektrikli araçlar için hazırlanan bu yeni özellik sayesinde araç sahipleri, bataryanın menziline göre hangi şarj noktalarında durmaları gerektiğini öğrenecek. Google Haritalar araç sahiplerine bu istasyonlarda şarj için ne kadar vakit harcayacaklarını ve şarj istasyonunda hangi tip şarj girişi olduğunu da araç sahiplerine iletecek. Bu sayede araç sahipleri şarj istasyonu hakkında detaylı bilgi elde edebilecekler. 

Tesla kullanıcılarının uzun bir süredir sahip oldukları bu özellik, geçtiğimi yıl iOS 14 işletim sistemi ile beraber Apple'ın Haritalar uygulamasına da gelmişti. Google, bu konu hakkında biraz gecikmiş olsa da en azından kullanıcılarını daha fazla bekletmeden özelliği yayınlama kararı verdi. Elektrikli otomobilleri Polestar ya da XC40 Recharge gibi Google yazılımına sahip olmayan araç sahipleri yeni özellikten bir nebzede olsa faydalanamayacak. Araç sahipleri, yakın zaman içerisindeki şaj istasyonlarını görebilecek olmalarına rağmen Haritalar, araç sahiplerinin rotasını düzenlemeyecek. 

Söz konusu bu özelliğinin aktif hale getirilmesinin ardından Google, gelecek hakkındaki planları ile ilgili ufak bir açıklamada bulundu. Dev şirket bugün yapmış olduğu açıklamada Google Haritalar'ı eninde sonunda daha fazla araç navigasyon sistemine entegre etmeyi hedeflediklerini bildirdi. 

 





PAYLAŞ