Google Haritalar'a Covid yoğunluk haritası geliyor - Haberler - indir.com

Google Haritalar'a Covid yoğunluk haritası geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-19 19:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, Haritalar uygulamasına gelecek olan yeni özelliğin bilgisini verdi. Bu özellik, herhangi bir lokasyondaki COVID-19 yayılım durumunun ne seviyede olduğunu gösterme özelliğine kavuştu. Bu sayede kullanıcılar, herhangi bir ere gitmeden önce o lokasyon hakkında bilgi edinecek. Özellik, HES'in yoğunluk haritasına çok benziyor. Google Haritalar uygulaması dün, toplu taşıma araçlarının yoğunluğunu gösteren bir özellikle gündemde yerini almıştı. Şimdi Google, Haritalar uygulamasına getirmeye hazırlandığını yeni bir özellikle adından söz ettiriyor. Uygulamaya gelmeye hazırlanan söz konusu bu özellik, bulunduğunuz bir konumdaki COVID-19 yayılım durumu hakkında bilgi edinmenizi sağlayacak. 

Google Haritalar uygulamasına yakın zamanda gelecek olan bu yeni özellik resmi kurumlardan alınan verilere göre daha da çalışacak. Burada yer alan bilgilere göre gideceğiniz herhangi bir lokasyonda CPVID-19 yayılımının sın bir hafta içerisinde nasıl bir eğri gösterdiğini de takip edebileceksiniz. Aynı zamanda o lokasyon için uygulanan tedbirler ile beraber yerel yetkililerin son açıklamaları ve test merkezleriyle ilgili de bilgi sahibi olunabilecek. 

Google Haritalar’a yeni araç içi navigasyon arayüzü geliyorGoogle Haritalar’a yeni araç içi navigasyon arayüzü geliyor

Google Haritalar yeni özelliğe kavuşuyor

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, yeni özelliği ile ilgili detay bilgi sunmadı. Yani dünya genelinde kullanıma sunulacak olan bu özelliğin en kadar detaylı ve doğru bilgi vereceği şu an için bilinen bir durum değildir. Ancak aktarılacak olan bilgiler kesin doğrulukta olmasa da özellikle de bir yere yapılabilecek olan seyahatler için önceden bilgi sahibi olunmasını sağlayacak gibi gözüküyor. 

Yeni özellik Hayat Eve Sığar uygulamasıyla çok fazla benzerlik gösteriyor

Google Haritalar uygulamasına gelecek olan bu yoğunluk özelliğinin, Sağlık Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylar içerisinde geliştirmiş olduğu Hayat Eve Sığar uygulamasının yoğunluk haritası ile çok benzer olduğunu söylemek mümkündür. Kullanıcılar, her iki uygulamada da bulundukları ya da gidecekleri herhangi bir lokasyondaki COVID-19 yayılım durumunun ne seviyede olduğunu söylemek de mümkündür. Fakat muhtemelen Hayat Eve Sığar uygulamasında yoğunluk haritası, en azından Türkiye için oldukça kullanışlı olarak değerlendiriliyor.

Çünkü söz konusu bu uygulama, karantinada bulunan vatandaşların lokasyonlarını tek tek göstermeye yarayacak. Üstelik karantina kalktığı andan itibaren lokasyon normale dönüyor. Bu kıyaslama ise gelecek haftalarda daha iyi bir şekilde yapmanız mümkündür. Google tarafında konu ile ilgili olan açıklamalara Haritalar uygulamasının koronavirüs yoğunluk haritası, gelecek haftalar içerisinde toplu taşıma araçlarının yoğunluklarını gösterecek özelliklerle beraber kullanıma sunulacak. Google, dünya genelindeki tüm iOS ve Android kullanıcılarının bu özelliklerden faydalanabileceklerini söylüyor. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha verimli detaylar elde edilebilir. 


Google Haritalar karanlık mod güncellemesini dağıtmaya başladıGoogle Haritalar karanlık mod güncellemesini dağıtmaya başladı
Google Haritalar Live View güncellemesi ve yeni özelliklerGoogle Haritalar Live View güncellemesi ve yeni özellikler
Yeni Google Haritalar özelliği bisikletler için aktif oluyorYeni Google Haritalar özelliği bisikletler için aktif oluyor

PAYLAŞ