Google Haritalar'a Anket Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

Google Haritalar'a Anket Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-27 16:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google Haritalar için bir süredir geliştirilen ve mayıs ayında ilk duyurusu gerçekleşen grup planlama özelliği Android ve iOS kullanıcıları için sunulmaya başlandı. Google’ın Mayıs ayında gerçekleştirmiş olduğu Google I/O 2018 etkinliği ile beraber Haritalar uygulamasının grup planlama özelliği duyurulmuştu. TechCrunch kaynaklı habere göre ise şirket bu söz konusu özelliğini kullanıcılara dağıtmaya başladı. Bu özellik ile kullanıcılar bir restoran veya mekanlar içeren listeler hazırlayıp bu listeyi seçenek olarak oylama sistemi şeklinde arkadaşlarına gönderebilecekler. Bu sayede arkadaş gruplarının hangi mekana gitmek için kararlaştırma süreçleri daha kısa ve oylama yöntemi ile basitleşmiş olacak.

Mekan Seçimleri Kolaylaşacak

Kullanıcıların Google Haritalar üzerinde yaptıkları aratma ile bir mekanın harita üzerinde yer alan noktasına uzunca basılı tutarak mekanı listelerine eklemiş olacabilecekler. Bu sayede birçok mekan listeye eklendikten sonra liste buluşmaya devam edilecek arkadaş grubu ile kolay bir şekilde paylaşılabilecek. Listeli alan kişiler ise liste üzerinden mekanların konumlarını Haritalar üzerinden açabilecekler. Oyunların neticesi ise Google tarafından tutulacak ve grup üyeleri dilerlerse bu listeye kendi mekanlarını da ekleyebilecekler.

Grup planlaması Google Haritalar için duyurulmuş olan bir özellik olarak geliyor. Daha öncesinde ise sizin için, favori mekanlara puanlama sıralaması gibi birçok özellik kullanıma sunulmuştu. Şimdi ise Grup planlaması kullanıma sunuldu ve hem Android hemde iOS kullanıcıları Haritalar uygulamalarını güncelleyerek söz konusu özellikten faydalanabilirler.





PAYLAŞ