Google Haritalar yüzünden banka bilgileriniz ele geçirilebilir! - Haberler - indir.com

Google Haritalar yüzünden banka bilgileriniz ele geçirilebilir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-27 13:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Google Haritalar'ı kullanan müşterilerin banka bilgilerine ulaşan bazı dolandırıcılar sonunda yakalandı. Ama dikkat etmenizde fayda var çünkü Google Haritalar yüzünden banka bilgileriniz ele geçirilebilir!

Google Haritalar yüzünden banka bilgileriniz ele geçirilebilir!

Hindistan'ın Maharashtra şehrinde bir dolandırıcılık olayında tüketicileri korkutan durumlar meydana geldi. Google Haritalar uygulamasının bir açığını bulan ve bunu kullanan dolandırıcılar yüzünden bazı kişilerin banka hesapları ele geçirildi. Fakat içiniz rahat olsun bu dolandırıcılar Maharashtra siber polis departmanı tarafından yakalandı. Fakat olayın duyulması üzerine tüketicilerin aklında birçok soru işareti ve kaygı kaldı. Google Haritalar uygulaması günümüzde birçok kişi tarafından kullanılıyor. Bu yüzden banka bilgilerimizin ele geçirilebileceğinden korkan kullanıcı sayısı oldukça fazla gibi duruyor.

Google Glass 2, 2019'da GeliyorGoogle Glass 2, 2019'da Geliyor

Bu dolandırıcılar Google Haritalar'ın bir açığını bularak müşterilerin banka bilgilerini ele geçiriyordu. Bu açık, Google Haritalar'ı banka şubeleri, ilgili telefon numaraları, yerlerin iletişim bilgilerinin düzenlenmesine olanak sağlayan Google Haritalar özelliğini kullanarak değiştirdi. Bu sayede telefonları, kendi telefonlarını banka gibi göstererek müşterilerin banka bilgilerini ele geçirdi. Google Haritalar'ın bu içerik politikalarına göre, herhangi bir kişi Haritalar'da listelenen yerin adresini ve iletişim bilgilerini düzenleyebiliyor. Bu özgürlük sayesinde siber suçlular insanları sıkıştırabiliyor ve dolandırabiliyor. Hindistan polisleri, "Son bir aydır Hindistan Bankası'ndan üç şikayet aldık. Her üç durumda da hemen Google yetkililerini bilgilendirdik" şeklinde açıklama yaptı.  

Hindistan Bankası, Google Haritalar'da listelenen çoğu şubenin adresini ve iletişim bilgilerini yeniden değiştirdi. Ayrıca müşterilerine sadece resmi web sitesinde yer alan dökümanlarda listelenen numaralardan arama yapmalarını önerdi.


Google Fotoğraflar, iOS uygulaması için derinlik efekti güncellemesi getirdi!Google Fotoğraflar, iOS uygulaması için derinlik efekti güncellemesi getirdi!
Google'a arama motoru foruma dönüşüyor!Google'a arama motoru foruma dönüşüyor!
Google Cihazımı Bul'a yeni özellik geliyor!Google Cihazımı Bul'a yeni özellik geliyor!

PAYLAŞ