Google Haritalar Yeni Tasarım ve Özelliklerle Güncellendi! - Haberler - indir.com

Google Haritalar Yeni Tasarım ve Özelliklerle Güncellendi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde Gmail'i ve ardından da takvim hizmetini Material Design'a uygun olacak şekilde yeniden tasarlayan Google, Haritalar servisini Material Design'a uygun olacak şekilde güncellediğini resmi blogu üzerinden duyurdu.

Google Maps'te UX Tasarımcısı olarak çalışan Evelyn Kim tarafından yazılan blog yazısında Google Maps (haritalar) servisinin sadece tasarımsal değişikliğe uğramadığı, bunun yanında Uber ve OpenTable entegrasyonlarının da eklendiği açıklandı.

Google Maps Material Design

Yenilenen Google Maps ile harita üzerinde bulunan mekanları görüntülediğinizde mekanla ilgili fotoğrafların yanı sıra o mekanla ilgili incelemelerde bizleri bekliyor. Şimdilik Amerika'da hayata geçen OpenTable entegrasyonu sayesinde Google Maps üstünden bir restoranı incelerken, o restoranın boş saatlerine denk gelecek bir rezervasyon yaptırılabiliyor.

Uber ile de işbirliğine giden Google Maps, bu sayede bir yere gitmek istediğiniz o yerin mesafesine bakabilmenizi, Uber servisini kullanarak taksi çağırmanızı ve çağırdığınız taksinin geleceği zamanı, yolculuğun ne kadar süreceği ile yolculuğun maliyetini de görebilmenizi mümkün kılıyor. Ayrıca Uber uygulamasının telefonunuza yüklü olması halinde otomatik bir şekilde Uber uygulamasına bağlanabiliyorsunuz.

Google Maps Uber

Android uygulamasıyla birlikte iOS uygulamasına da gelecek olan yenilikler önümüzdeki günlerde tüm dünyadaki kullanıcılara sunulacak. Google Maps (haritalar) uygulamasını aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla mobil cihazınıza indirebilirsiniz.





PAYLAŞ