Google Haritalar Üzerinden Liste Nasıl Oluşturulur ve Paylaşılır? - Haberler - indir.com

Google Haritalar Üzerinden Liste Nasıl Oluşturulur ve Paylaşılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-10 09:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Yoğun hayatın kurtarıcısı olarak görülen Google Haritalar, gerek günlük kullanımda gerek iş alanında kullanımda kullanıcıların son derece işine yarayacak bir platformdur. Google Haritalar uygulamasına gelen liste oluşturma özelliği, kullanıcıların uygulamasını adeta bir seyahat rehberine dönüştürmesine imkan sağlayan bir özelliktir. Gün boyu planlarınızı şekillendirmek için gerçek zamanlı trafik bilgisi, ev ya da iş adreslerine hızlı erişim sağlamak için bilgi sağlayan Google Haritalar'ın liste oluşturma özelliğinden sizde sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz. Akıllı cihazınızı nasıl kullanmak istediğiniz size bağlıdır. Uygulamalar size birçok kolaylık sağlasa da uygulamaları kendi yaşantınıza göre şekillendirmek için sunduğu özelliklere göz atabilirsiniz. Bu yazımızda Google Haritalar uygulaması üzerinden liste nasıl hazırlanır ve nasıl paylaşılır sorularına yanıt vereceğiz.

Uygulama ile çeşitli temalarda listeler oluşturarak, favori restoranlar, marketler, parklar gibi bulunduğunuz şehirde sık sık ziyaret ettiğiniz yerlerin bir listesini oluşturup, takip etmeyi kolaylaştırabilirsiniz. Uygulamayı kullanan diğer kişilerin, gideceğiniz farklı konular hakkında da en iyi yerler hakkında da bilgi sahibi olmanız mümkündür. Google Haritalar uygulaması üzerinden, Favoriler, Yıldızlı Yerler ve Gitmek istiyorum başlıkları altında üç farklı liste oluşturabilirsiniz. Bu listeleri herkese açık ya da özel listeler şeklinde oluşturmanız mümkündür. Bunun yanı sıra aynı zamanda kendinizde özel listeler oluşturarak bunları dilediğiniz gibi isimlendirebilirsiniz. 

Google Haritalar'a Gizli Mod GeliyorGoogle Haritalar'a Gizli Mod Geliyor

Google Haritalar Liste Oluşturma İşlemi

Özellikle büyük şehirlerde yaşayan kullanıcıların en çok tercih ettikleri uygulamalar arasında yer alan Google Haritalar, çeşitli kişiselleştirme imkanları sunuyor. Uygulamanız üzerinden liste oluşturmak için ilk olarak Google Haritalar uygulamasını açın ve Arama bölümüne listeye eklemek için istediğiniz yerin adını yazın. Konum bilgilerine de erişim sağlamak için karşınıza çıkan paneli yukarı kaydırın ve ardından ise Kaydet butonuna tıklayın. Söz konusu listeyi varsayılan listelerden birine eklemek isterseniz o listeyi seçmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda yeni bir liste oluşturmak için de Yeni Liste seçeneğini seçin. 

Yeni oluşturduğunuzda listeye isim verin ve konumu buraya ekleme işlemini tamamlayın. Bu işlem sayesinde artık sizin de özel olarak oluşturmuş olduğunuz bir listeniz var ve bu listeye çeşitli yerler de ekleyerek listenizi artırın. Uygulamanın üst kısmında bulunan arama kutusunun hemen sol kısmında yer alan hamburger menüsüne dokunun ve Yerleriniz seçeneğine tıklayın. Daha sonra ekranı kaydırarak Kaydedilenler sekmesine geçiş yapın ve yeni oluşturduğunuz listeyi seçin. Karşınıza çıkan ekranın sağ alt köşesinde yer alan + işaretine dokunun. Arama kutusundan oluşturduğunuz listeye ekleme yapmak istediğiniz yerin adını yazın ve adımlarda da olduğu gibi kaydetme işlemini gerçekleştirin. 

Liste Paylaşım İşlemi Nasıl Yapılır?

Uygulamanın arama kutusunun hemen sol kısmında yer alan hamburger menüsüne tıklayın ve Yerleriniz seçeneğine tıklayın. Burada ekranı kaydırın ve Kaydedilenler sekmesine geçiş yapın. Burada paylaşım yapmak istediğiniz listeyi seçin ve sağ üst köşede yer alan Paylaş butonuna tıklayın. Paylaşılabilir bir bağlantı oluşturmak için de Devam butonuna dokunun. Listenizi hangi platformda paylaşmak istiyorsanız o uygulamayı seçin. Bu şekilde paylaşım yapabilirsiniz. 


İlgili uygulamalar
Google Haritalar Artık Hız Sınırı ve Radarları GösterecekGoogle Haritalar Artık Hız Sınırı ve Radarları Gösterecek
Google Haritalar Artık Restorranlardaki En İyi Yemekleri De GösterecekGoogle Haritalar Artık Restorranlardaki En İyi Yemekleri De Gösterecek

PAYLAŞ