Google Haritalar Uygulaması'nda yeniliğe mi gidiliyor? - Haberler - indir.com

Google Haritalar Uygulaması'nda yeniliğe mi gidiliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-05 12:10:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

Google yeni bir çözüm geliştirerek ulaşım ile alakalı olan bütün araçları tek bir sekme çatısında toplayacak.

Arayüzünü tekrardan değiştirme kararı alan Google, daha önceden uygulamaya kolay erişim sağlayabilmek için ekranın altına Keşfet, Sürüş, Toplu Taşıma, sekmeleri koymuştu. Fakat görünen o ki Google bu durumdan hiç memnun değil. Google ise yeni bir çözüm geliştirerek ulaşım ile alakalı olan bütün araçları tek bir sekme çatısında toplayacak. Keşfet butonunu olduğu gibi bırakacak olan arma motoru devi Google, Sürüş, Toplu Taşıma sekmelerini kaldırarak bütün yol tarifi ihtiyaçlarını Ulaşım sekmesi ekleyerek tek bir çatı altında toplayacak.

Şu an test aşamasında olan yeni arayüzde alternatifler arasında karşılaştırma yapmak ya da seçenekleri bir arada görme imkanı ortadan kaldırıldığı için görmek daha zor oluyor.

Yapılacak olan güncellemeyi ilk olarak duyuran Android Police, Ulaşım butonuna tıkladığınız zaman ekranın üst kısmında bir araç çubuğu meydana geliyor. Ortaya çıkan araç çubuğunda kullanılacak aracın seçilmesi ve varış yerinin seçilmesi ile ekranın alt kısmında yol tarifi en kısa varış süresine göre sıralanıyor. Yeni arayüz yol tarifini alma işlemini kolaylaştırıyor gibi görünse de alternatif yolları bulmamızı daha da güçleştiriyor. Hala kullanmakta olduğumuz Google Haritalar, araba ile yolculuk hakkında yol tarifi ve toplu taşıma seçenekleri arasında kolay bir şekilde geçiş imkanı sunuyor. Fakat şu an test aşamasında olan yeni arayüzde alternatifler arasında karşılaştırma yapmak ya da seçenekleri bir arada görme imkanı ortadan kaldırıldığı için görmek daha zor oluyor.

Android Police test aşamasında olan arayüzü edinmiş durumda.

Test aşamasında olan yeni arayüzün sınırları bir hayli küçük. Android Police tarafından paylaşılan bilgilere göre yeni arayüzü telefonlarında elde etmeyi başardıklarını belirtiyorlar. Bunu da ispatlayan bir fotoğraf gösteriyorlar.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ