Google Haritalar, trafik sıkışıklıklarını daha başlamadan tahmin etme özelliği kazandıracak - Haberler - indir.com

Google Haritalar, trafik sıkışıklıklarını daha başlamadan tahmin etme özelliği kazandıracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-04 15:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Google, DeepMind ile kurmuş olduğu ortaklık neticesinde Haritalar uygulamasına, trafik sıkışıklıklarını daha başlamadan tahmin etme özelliğini kazandıracak.

Google Haritalar, yaklaşık olarak 200 ülke ve bölgede yol tarifi hizmeti sağlıyor. Ulaşılmak istenen destinasyona kalan süreyi de çoğunlukla doğru biçimde tahmin eden uygulama, Google tarafından sağlanan verilere göre bu alanda %97'lik bir başarı oranına sahip. Fakat söz konusu veriler anlaşılan Google için yeterli seviyede değil ki şirket, daha iyi süre tahmini elde edebilmek için makine öğrenmesi yöntemine başvurmaya karar verdi.

Instagram Guides ile mekan ve ürün önerileri yeni formatta sunuluyorInstagram Guides ile mekan ve ürün önerileri yeni formatta sunuluyor

Trafik oluşmadan önce tahmin edilebilecek

Alphabet AI araştırma laboratuvarı bünyesinde görev yapan İngiltere merkezli DeepMind ile anlaşan Google, Haritalar uygulamasının trafik sıkışıklıklarını daha ortaya çıkmadan önce tahmin etmesini sağlayacak. Berlin, Jakarta, São Paulo, Sydney, Tokyo ve Washington D.C. gibi şehirlerdeki varış süresi tahminlerinde %50’ye varan iyileşmeler elde eden Haritalar uygulaması, artık trafik durumuyla ilgili de önceden tahminlerde bulunabiliyor.

Bundan önce geçmiş zamanki trafik bilgileri ile anlık olarak bilgileri harmanlayarak bir tahminde bulunan Google Haritalar, DeepMind'ın devreye girmesi ile grafiksel bir sinir ağına kavuşmuş. İçinde bulunulan yıldaki trafik verileri, yol durumu, hız sınırı, kazalar ve kapalı yollar ile ilgili olarak detayları harmanlayan DeepMind yapay zekası böylece trafik sıkışıklıkları ile ilgili önceden tahmin yapabilecek hale gelmiş.

Google, son derece karışık bir süreç olan trafik ve güzergah tahmini işlemi için sürekli olarak yenilikler peşinde olduğunu ve bu alanda çalışmalar yürüttüğünü hatırlatırken, virüs pandemisi yüzünden dünya çapında %50 oranında azalma yaşanan trafik yoğunluğu gibi beklenmedik olaylara da hazırlıklı olunması gerektiğini ifade ediyor.


İlgili uygulamalar
TikTok satışı için Çin’de kural değişikliğiTikTok satışı için Çin’de kural değişikliği

PAYLAŞ