Google Haritalar mı yoksa Waze mi daha iyi? - Haberler - indir.com

Google Haritalar mı yoksa Waze mi daha iyi?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-20 12:33:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Yol tarifi konusunda akıllı cihazınızı her zamankinden daha fonksiyonel hale getirmek istediğinizde bunun için birbirinden farklı uygulamalar söz konusudur. Bunlar arasından en çok tercih edilenlerden Google Haritalar mı daha kullanışlı yoksa Waze mi daha kullanışlı? Bu sorunun cevabını almak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Waze uygulamasının arama fonksiyonu diğerine göre daha zayıftır. Uygulama üzerinden aranan adres için zaman zaman hiç sonuç gösterilmeyebiliyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda karşımıza çıkan sonuçlar kafa karıştırıcı ve hatta güvenilmez de olabiliyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda uygulama, GPS uygulamalarının genelinde bulunan sorunlardan da muzdariptir. Arama sonuçlarında daha yukarıya çıkıldığı için daha uzakta yer alan bir konumu seçmek. Fakat, Google Haritalar'a kıyasla tümü zayıf sonuçlarda sunmuyor. Bu sebeple öncelikle hangisinin daha işlevsel ve doğru karar sunduğu öğrenmek gerekiyor. 

Google Haritalar mı yoksa Waze mi daha uygun?

- Arama fonksiyonu açısından

Tahmin edeceğiniz üzere Google Haritalar uygulamasının arama sonuçları Waze uygulamasına göre daha başarılıdır. Şöyle ki uygulamayı kullanırken genellikle doğru arama sonucuna ulaşmak için adresi kısmi olarak girmeniz yeterli oluyor. Waze uygulamasını kullanırken doğru sonuç elde etmek için adresin tümünü girmeniz gerekebiliyor. 

- Rota, Navigasyon ve Trafik

Google Haritalar uygulaması, Rota, Navigasyon ve Trafik konusunda da Waze uygulamasının önüne geçiyor. Google Haritalar uygulaması, aracınız ile seyahat ederken bazen doğru şeride geçmeniz konusunda dahi uyarıyor. Örnek vermek gerekirse, yaklaşmakta olan bir çıkış için şerit değiştirmeniz gerektiğini dahi söyleyerek sizi uyarıyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda otoyol bölünmesi varsa aynı şeritte kalmanızı dahi söyleyebiliyor. 

- Arayüz navigasyonu

Waze uygulamasını, Google Haritalardan ayıran en güçlü özelliği kesinlikle bu seçenektir. Söz konusu bu program yoğun trafik esnasında Haritalar uygulamasından çok daha iyi çalışıyor. Çünkü uygulama trafik verilerini gerçek zamanlı olarak topluyor ve kullanıcılarına bu şekilde bir kullanım sunuyor. Waze uygulamasının satış konusunda tercih edilmesinin en büyük nedeni elbette ki bu özelliktir. Kullanıcılar Waze uygulaması ile beraber trafik, polis, inşaat, cadde kapanışları veya daha fazlası hakkında detaylı bilgilendirme içerikleri elde edebiliyorlar. 

- Sesli istemler ve arabirim

Navigasyon konusunda en popüler seçeneklerden biri olan Google Haritalar uygulamasının arayüzü, harita ve uydu görünümleri sunarak kullanıcılara detaylı bilgi vermeyi amaçlıyor. Waze uygulaması ise Google Haritalar'a göre, çok daha karikatürize bir arayüz sunarak kullanıcıları sıkmıyor. Google Haritalar uygulaması bloklu ve renkli Materyal Tasarım dili ile tasarlanmıştır. 

- Veri kullanımı

GPS teması üzerine geliştirilen Google Haritalar ve Waze uygulamasındaki veri kullanım farklı oldukça azdır. GPS navigasyonu veri bağlantısu gerektirme, sizi bulmak ve yerinizi belirlemek için interneti değil, uydu tabanlı global konumlandırma sistemini yani GPS'i kullanır. 

- Diğer özellikler

Hem Google Haritalar hem de Waze uygulaması, takvim ile entegrasyon seçenekleri sunuyor. Fakat Google Haritalar'a göre Waze uygulamasının takvim sistemi çok daha beğenilen seçenekler ile doludur. Waze uygulaması seyahate çıkmadan önce de size en uygun saati önerir ve böylelikle hedefinize de en uygun saatte ulaşım sağlarsınız. 

 





PAYLAŞ