Google Haritalar koronavirüs riskini göstermeye başlıyor - Haberler - indir.com

Google Haritalar koronavirüs riskini göstermeye başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-24 13:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google, servislerine yeni güncelleme sunarak geliştirmeye devam ediyor. Şimdi ise bu söz konusu başarılı servislerinden birisi olan Google Haritalar uygulaması için dünyayı etkisi altına alan koronavirüs hakkında bilgilendirmeleri ön plana çıkartacak yeniliğini yayınladı. Uygulama üzerine dahil olarak yeni bir katman ile dünya genelinde salgın seyrinin ne derecede olduğunu gösterecek. Bu sayede seyahat yapılacak olan bölgelere dair bilgiler kullanıcılar tarafından erişilmiş olunacak. Haritada gösterilen veriler için pozitif çıkmış vakalar baz alınacak. B noktada ise bir hesaplama getiriliyor. Hesaplama sonucunda yüksek riskli ve az riskli bölgeler belirlenecek.

Google Haritalar koronavirüs odaklı yeni özelliğini yayınladı

Aldığı cezaya itiraz eden Google mahkemeye gidiyor!Aldığı cezaya itiraz eden Google mahkemeye gidiyor!

Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkenin zirve konusu ve gündem maddesi olan COVID-19 için tüm mücadele sürmeye devam ediyor. Diğer yandan virüse yakalanmamış insanlar yolculuklarını sürdürüyorlar. Bu noktada ise korunmalarına yönelik çözümler getirilmeye devam ediyor. Bunun için Google’da bir hamle yaptı ve yeni bir özelliğini haritalar uygulamasına kazandırdı. Google Haritalar koronavirüs risk katmanında son 7 günlük test sonuçları dahil edilecek. Bu test sonuçlarının 100 bin kişiye göre oranı hesaplanacak. Hesap neticesinde ise düşük ve yüksek riskli bölgeler uygun renkler ile haritadaki yerini alacak.

Bu kapsamda yeni özelliğin 220 ülke ve bölge için kullanılabilir olacağı belirtiliyor. Vaka gidişatına göre geçmiş verilerinde incelenmesi mümkün olabilecek. Bakalım Google Haritalar’ın bu yeni özelliği ne kadar etkili olacak göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Google Maps virüsten etkilenen işletmeleri gösterecek!Google Maps virüsten etkilenen işletmeleri gösterecek!
Huawei telefonlar için Google Maps alternatifi yeni navigasyon uygulaması yayınlandıHuawei telefonlar için Google Maps alternatifi yeni navigasyon uygulaması yayınlandı

PAYLAŞ